Drašković: Nema četnika u Hagu

Izvor: Glas javnosti, 10.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Nema četnika u Hagu

RAVNA GORA - Predsednik Srpskog pokreta

obnove (SPO) Vuk Drašković poručio je da srpski četnici nisu

činili zločine u ratovima devedesetih godina i da u Haškom tribunalu

nema nijednog četnika.

Na obeležavanju 65. godišnjice pobede nad

fašizmom na Ravnoj gori, Drašković je rekao da se "u moru laži" može

čuti da su četnici razbili nekadašnju Jugoslaviju.

- Nije mrtav

Draža Mihailović razbio Jugoslaviju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << već su je razbili živi Titovi

generali-  naglasio je Drašković pred nekoliko hiljada pristalica

Ravnogorskog pokreta.

Nije istina, dodao je, da su četnici u

proteklim ratovima činili zločine.

- Pravila ih je na isti način

ista ona ideologija koja je pravila zločine od oktobra 1944. do jula

1946. godine-  rekao je Drašković.

On je pozvao državne organe da

ukinu, kako je rekao, sramnu ideološku presudu beogradskog

komunističkog suda kojom je, prema njegovim rečima, prvi antifašistički

gerilac u Evropi proglašen za fašistu.

General Draža Mihajlović,

rekao je Drašković, nije ubijen jer se borio protiv Nemaca i ustaša, već

što se borio i protiv komunista.

- Slomom Draže Mihailovića, svi

smo mi u onoj velikoj državi, ne samo u Srbiji, uvedeni u lažni

ko munistički raj čiji je neminovni ishod morao da bude stvarni pakao -

naglasio je Drašković.

Istok i Zapad, napomenuo je Drašković,

diktatura i sloboda, uhvatili su se ukoštac na generalovom suđenju: samo

zato što je bio za Zapad i za slobodu, Mihailović je morao da umre.

- Srbija

u Evropi i Srbija na Zapadu: ovaj ideal i ovaj cilj svojim životima su

platili general Draža Mihailović i njegova mučenička vojska - zaključio

je Drašković.

Skupu na Ravnoj Gori prisustvovali su i funkcioneri

SPO Srđan Srećković, Aleksandar Čotrić, Sanja Čeković i drugi.

Znaci da nije ove "slobode" izrazavanja saznao bi ti dosta toga.

Al nek bar urednik ovog sajta, okoreli zutac i pristalica "naprednih" snaga Srbije

procita.

Brate cetnice trebao si poodavno biti u Hagu , pre Seselja al sada laprdas i "odradjujes"

svoju slobodu. Da znas da si se zajebo, istorija nije korumpirana i nece je pisati ni zuti

ni tvoji i tamo ces dobiti zasluzeno mesto.

KAKO SE LUDOST I GLUPOST RAZMNOŽAVA? NIKAKO ONA SE NE RAZMNOŽAVA ONA SE BEZGREŠNO RAĐA. U HAGU NISU NI HITLER NI KALIGULA NI NERON NI KRSTAŠI NI GODZILA NI RUZVELT.

Budala ostaje budala.

Cudi me da ovaj gospodin dobro pamti drugi svetski rat i na cijoj su strani bili cetnici , ali je izlapeo za rat koji se desavao od 1991 do 95. izjavom da cetnika nije bili u tome ratu . Zasto su bile u Hrvatskoj njegove paraformacije , kako su se zvale nije bitno , ali su se u Hrvatskoj deklarisari kao Draskoviceva jedinica . Mator covek pa izlapeo . Sram te bilo vuce ne skrnavi Ravnu goru .

Da je pravde kao sto nije Vuce ti si trebao biti tamo.Ali nema svak podanicke krvi u sebi kao ti.

Ti sa svojim belim orlovima dobro se zna sta si radio po Bosni i to za svoju korist.Sikter i ne lupetaj svasta.Dosta je tvoji lazi i cetnistva. Tito se u grobu prevrce kad vidi sta radi njegov pionir i ucenik.

Ova protuva od coveka slavi dan pobede nad fasizmom a cetnicki pokret nije bio nista drugo do fasisticki pokret u sluzbi Hitlera. Dakle, ova protuva slavi poraz kao pobedu.

Sve sto je u Hagu (bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost) osudjeno ili sto ce biti osudjeno nije nista drugo do fasista jer su zlocini koji su pocinjeni ravni fasistickim zlocinima.

Kako oni sami sebe nazivaju je sasvim nevazno.

Dakle Vuce, ti ces zavrsiti na smetljistu istorije. Jedino tamo zavrsavaju ljudske protuve kao sto si ti.

Od owih lazi komunjara i dece njihowe nemoze da se ziwi! Da je draža bio saradnik okupatora i fasista, zar bi ga odlikowali truman i sar de gol???!!!

Kao prvo ti bi morao da naucis srpski jezik ako zelis da komentarises u srpskim novinama. Pored toga poducio bi te pa ti rekao da se imenice pisu velikim slovom a ne malim kako ti to cinis. U srpskoj azbuci ne postoji slovo w sa kojim se ti sluzis. Ti si isto tako veliki srbin kao i prin Karadjordjevic koji nezna materinji jezik, a htio bi srbima biti kralj. Sto se tice Trumana i odlikovanja koje je potpisao, to u opste nije nikakav dokaz i pokusacu ti objasniti zasto. Tito je odlikovao ratnog zlocinca Kurta Waldheima koji je bio generalni sekretar Ujedinjenih nacija u to vreme, drzavljanin Austrije koji je za vreme rata cinio zlocine na Kozari. To su naravno otkrili kasnije kad ga je Tito vec odlikovao. E sad bi ja tebe pitao dali bi Tito odlikovao tog zlikovca da je znao ko je on i sta je radio. Pa naravno da nebi. Postoji odbor ili komisija koja daje predlog a predsednik potpisuje. Tako su isto Trumanu podmetnuli Drazu i sad Vuk mase sa tim priznanjem i zeli da pokrije sva nedela koja su ucinili cetnici. Ja koristim svaku priliku da porucim onima koji velicaju Drazu da to najprije raskrste sa amerikancima, britancima, francuzima pa kad njih uvere da je Draza bio antifasist ja cu se svima javno izviniti. Toliko o tom krvniku koji je dobio zasluzenu kaznu. Snjegovim spomenicima su zagadili srbiju.

Крвник си ти и твој Вођа Тито. Руке су ти до лаката у братској крви огрезле, у срцу ти је злоба и мржња, ни своје кући не волиш а камоли другог Србина. Немаш ти везе са српством, ти си црвени терориста.

Да мало знаш о елементима логике не би тако лупетао. Код Генерала Драгољуба Михаиловића је ситуација управо обратна него код К.В. Он је процесуиран од стране злочиначке, терористичке и од британаца наметнуте комунистичке власти и као поражена страна облаћен кроз, све тада, доступне медије. Данашњим речником би се могло рећи, извршено је масовно прање мозга овом часном српском народу, као што је то чињено у многим другим случајевима када је требало нешто српско погазити. И онда, како је време пролазило и како је прање мозга посустајало, истина је почела излазити на видело. Она је као живот, као биљка која ниче из стене и стена пуца под силом живота који буја у биљци. Таква је истина. Не да се сакртити, тражи да изађе и излази. У овом времену је постало потпуно јасно да је Генерал Драгољуб уваћен од Осаме бин Тита, подвргнут дрогама и стрељан далеко од очију народа. Данас је са мученицима српског рода Милошем Обилићем, Карађорђем, Ђаконом Авакумом и осталима којима се не броја не зна. Тужно је то што је Бравар успео да заведе много Србе као што си ти на пример и да преко њих покори Србију за 50 година. Ал' хвала Богу и вама време пролази.

Што се српског писма тиче, није ти баш јача страна. Очигледно си ћирилицу заборавио. Чуо си сигурно са ону мисао: "Лако је научити животињу, лако је научити, лако је научити простака, али тешко је научити онога који је не научен већ постао учитељ другима".

За крај бих препоручио свима текст о Породици који сам скоро нашао на сајту Двери Српских. Много тога постане јасније када посматра кроз ту призму.

pantelija ti se bas uhvatio partizana ko pijan plota.

u ratu su sve vojske jednake, tako isto i cetnici i partizani. i jedni i drugi su izmedju ostalih ubijali i Srbe civile i vojnike. samo sto su to cetnici mnogo svirepije radili. klali su kao ustase i balije.

Jedini greh Josipa Broza Tita je sto nije sve ustase i cetnike iskorenio. Previse ih je ostavio u zivotu. Da ih je sve pobio nikada do ponovnog rata nebi doslo. Ti "Chetnik" kako se potpisujes (neznas kako se ta rec pise) nebi imao nikada priliku da se ovako deklarises da je Tito odradio ono sto nije. Budi mu bar na tome zahvalan.

Koliko ja znam, Voja Šešelj je službeno i zvanično četnički vojvoda. Njega je imenovao vojvoda Đujić.

Ne znas Pavle.Djujic ga je proglasio Vojvodom 1990, a potom 1998 ga rascinio.

E moj VUCE, do sada niko nije izmislio da napravi glupometar i ludometar, jer da je, tvojom proverom bi sve popucalo od nemogucnosti da se tvoje sposobnosti izmere. Lose si placen za tako dobra drobljenja i lupetanja???? Postoji jedan naziv u narodu, posto ne postoje navedeni instrumenti za merenje. Po ponasanju si zgrabuljana drljaca?????????? Ko zna sta je ovo razumece??????

Da znas da pece prijatelju sa prvim komentarom sta reci saglasan sa tobom milion posto dzubre ostade dzubre nediratiga smrad se siri sve vise.

Cetnici su bili nacionalna vojska a partizani, komunisti, avanturisti i probisveti.

Sigurno je da u Hrvatskoj i Bosni kao i na Kosovu nije bilo cetnika, ali je za uzvrat bilo ustasa, mudjahedina i Talibana. Anonimni koji trabunjaju o istoriji i Srbima su bas ti Hrvati, Bosanci i Siptari, koji dobro barataju srpskim jezikom i proturaju se kao patriote.

Nepoznati.. budi to i dalje leba ti!

Pa po tom kriterijumu, ni Hrvati, ni muslimani, ni Albanci nisu cinili zlocine, jer ni njih nema u Hagu.

Kakva su vojska cetnici bili pokazuje njihova zastava.Nehumana.

Шта фали застави? Застава је врло хумана и поучна. Та застава говори о краткоћи овога живота и брзом преласку у вечни. Само је питање ко ће тамо на коју страну. Та застава подсећа да је боље часно изгубити главу него ли своју огрешити душу. Још та застава говори да нема много избора за часног човека, Слобода или Смрт.

Да није она комунистичка са масонском звездом боља?

zasto spominjes sada zastavu sa petokrakom? jeste i ona bolja nego ova cetnicka tako nesto mozes da vidis samo na otrovima a otrovi su nehimani.

Ako kazes da u Hrvatskoj nije bilo cetnika, nije valjda da je pop Momcilo Djujic koji je celi rat operiso u Hrvatskoj bio partizan ili ustasa

E Srbijo,Srbijo jadna moja zemljo ti nikada nisi oskudevala budalama .... a ti Draškoviću ko te nezna skupo bi te platio.

Ovakvi kao gore naveden "gospodin" blate prvog gerilca Evrope..............

Лудомер. Права ствар човек комуњара оде на РАвно Гор кад он хоће и мисли да има тапију. Не пријатељу није ти то тата оставо прођи мало околним селима па да видиш шта кажу сви сељаци за тебе: ЛУДОМЕР. А ко слави и ко је хтео да слави треба да зан да се увек славило на Марковдан у БА.

А овог преваранта, Вука који није 10 година био на Равној Гори од силних путева у Европу и кампања за по-европљење Срба, па му је ових дана дошло да иде не би ли прикупио који глас својој, до краја пропалој странци, која ни цензус не може да пређе, српски народ поручује: Имали смо једног Вука пре 800 година, сада ти дође не би ли нам разум помутио и преко воде жедне превео. Ђаво је отац лажи како каже Свето Јеванђеље, зато отиђи, одби сотоно, удаљи се са тог светог места са на коме је Горски Цар царевао. Не погани и не пљуј на оно што је освећено јербо ти Небеса неће простити.

Пијун власти.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.