Izvor: Blic, 22.Nov.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Srbija u EU ne pre 2014.

Potpredsednik srpske vlade, zadužen za evropske integracije, Božidar Đelić izrazio je danas uverenje da postoje šanse da Srbija u 2014. godini postane članica Evropske Unije.



Đelić je u Leskovcu, gde je govorio o ukidanju viza za građane Srbije, izrazio uverenje da će uskoro doći do odmrzavanja Sporazuma o stabilnosti i pridruživanju (SSP) i da je "za očekivati" da se posle toga podnese zahtev za članstvo u EU.

"Godina 2014. je, za sada, najraniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogući način za ulazak u EU. Jeste mnogo tesno, ali nije nemoguće. Ako do 2012. godine budemo kompletno usklađeni sa zakonima EU, ulazimo tu negde, posle Hrvatske", istakao je Đelić, podsetivši na inicijativu Grčke da preostale bakanske zemlje uđu u EU u 2014. godini, na godišnjicu početka Prvog svetskog rata.

"Ima mnogo ljudi koji su skeptični oko toga, ali ja mislim da Srbija ima velike šanse", dodao je Đelić.

Potredsednik vlade ponovio je da će građani Srbije od 20. decembra moći bez vize da putuju u zemlje zapadne Evrope, a da će u organizaciji Vlade Srbije, i o trošku donatora, put Brisela, Pariza, Berlina, Rima krenuti najzaslužniji srpski građani koji nikada nisu putovali u inostranstvo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.