Đelić: SSP sa Srbijom u interesu EU

Izvor: B92, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: SSP sa Srbijom u interesu EU

Božidar Đelić (Tanjug)

Beograd -- Božidar Đelić ocenio da Evropska komisija i veliki broj zemalja članica EU želi da podrži Srbiju na njenom evropskom putu.

Nakon najave da bi na Samitu Evrope 28. januara 2008. Srbija sa EU mogla potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, potpredsednik Vlade Srbije je za B92 rekao da je ipak jasno da se mora dokazati puna saradnja s Haškim tribunalom.

"Saradnja sa Haškim tribunalom se meri u svakom momentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je važno i za Hag da postoji vlada kao ova koja želi da sarađuje sa Tribunalom. Ponekad, ako zatražite nemoguće, sve upropastite. Zato, mislim da je u interesu i Haškog tribunalai EU da Srbija ostane na Evropskom putu, što bi podrazumevalo da 28. januara potpišemo Sporazum o stabilizaciji", rekao je Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.