Izvor: B92, 16.Dec.2009, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Ne treba da nerviramo susede

Beograd -- Vicepremijer Božidar Đelić kaže da Srbija treba da predlaže nove ideje o napredovanju Evrope, a ne da pretenduje da bude neki lider, što nervira susedne zemlje.

Đelić je na skupu EU i Ugovor iz Lisabona: Nova šansa za Srbiju naveo da se državna administracija uveliko priprema za popunjavanje upitnika za kandidaturu za članstvo u EU i da je od susednih zemalja dobila 4.000 tehničkih pitanja koja su podeljenja ministarstvima.

On je naveo, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je nivo administrativnih kapaciteta Srbije dobar za sadašnji nivo evropskih integracija, ali da ni na koji način nije valjan za pregovore o članstvu u EU, a kamoli za punopravno članstvo Srbije u Uniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.