ĐILAS: REKONSTRUKCIJA VLADE DO 1. MARTA

Izvor: Kurir, 14.Feb.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐILAS: REKONSTRUKCIJA VLADE DO 1. MARTA

BEOGRAD - Rekonstrukcija Vlade Srbije treba da bude završena do 1. marta, izjavio je u ponedeljak veče potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas i naveo da će morati da se "promene principi" po kojima Vlada radi.

Đilas je televiziji B92 rekao da DS podržava odluku premijera Srbije Mirka Cvetkovića da smeni ministra ekonomije Mlađana Dinkića i da je ta stranka spremna za vanredne izbore ako ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << moguće postići dogovor o funkcionisanju vlade.

Potpredsednik DS-a je rekao da Dinkić kao dosadašnji ministar ekonomije snosi najveći deo odgovornosti za to što je u Srbiji prosečna plata 300 evra, to jest, kako je naveo, najmanja u Evropi, i što je 200.000 ljudi izgubilo posao.

"Rezultati Ministarstva ekonomije nisu na najboljem nivou. Gubimo stara radna mesta", rekao je Đilas i dodao da je u ekonomskoj krizi bilo moguće da Ministarstvo ekonomije povuče neke druge poteze. Đilas je rekao da je u aktuelnoj Vladi Srbije "bilo mnogo soliranja" i da je stoga potrebno promeniti "principe" po kojima će raditi vlada posle rekonstrukcije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije na Dinkićevu smenu

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2011

Rekonstrukcija Vlade Srbije treba da bude završena do 1. marta, izjavio je večeras potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas i naveo da će morati da se "promene principi" po kojima Vlada radi.

Nastavak na Radio 021...

Pajtić: Rekonstrukcija do kraja februara ili početkom marta

Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Feb.2011, 12:55

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da će rekonstrukcija Vlade Srbije biti definisana i izvedena do kraja februara, a najkasnije početkom marta. Pajtić je rekao da se na predsedništvu DS i te kako analizira i rad ministarstava i vlade i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Marković: Očekujemo još smena (VIDEO)

Izvor: S media, 15.Feb.2011

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas u Novom Sadu da bi u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije moglo da bude zamenjeno više od pet ministara i to za oko tri nedelje..."Mislim da će u roku od 20 dana biti izabrani novi ministri i postavljeni na funkcije smenjenih,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.