Dinkić predstavio Nacrt regionalizacije Srbije

Izvor: Blic, 31.Okt.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić predstavio Nacrt regionalizacije Srbije

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je danas da bi Srbija mogla da se razvija brže i demokratičnije ukoliko bi se odluke donosile u opštinama i regionima, ali da je za to potrebna promena Ustava.

Na javnoj sednici uprave URS, na kojoj je predstavio Nacrt platforme za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, Dinkić je rekao da sadašnji centralizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sistem dovodi do toga da bogate opštine postanu još bogatije, a siromašne još siromašnije i da se takav feleričan sistem mora promeniti.

"Ubeđen sam da Srbija ne može da napreduje ako sve opštine nemaju jednake šanse", istakao je on.

Dinkić je kazao da Srbija ide u pravcu kamdidature za članstvo u Evropsku uniju i izrazio uverenje da će postati kandidat do kraja sledeće godine, ali i da na tom putu mora prihvati evropska pravila.

"Evropa je danas u regionima", kazao je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.