Dinkić: Neću da statiram u vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Neću da statiram u vladi

BEOGRAD - Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je nezadovoljan trenutnim radom Vlade Srbije čiji je potpredsednik i dodao da ne želi da statira u vladi koja nema autoritet.

U intervjuu za "Politiku" Dinkić je izrazio nadu da će se "stvari što pre promeniti kako bi rad u vladi imao smisla".

Vidite rešenje, a ne daju vam da učestvujete

"Kriza autoriteta poprima takve razmere da pojedini članovi upravnih odbora javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preduzeća glasaju protiv odluka svoje vlade, imate slučajeva da vojnik napada ministra odbrane u javnosti, što se nikada nije desilo", rekao je Dinkić.

Na pitanje da li postoji rok u kojem će napustiti vladu ako se stvari ne poprave, Dinkić je odgovorio da rokova nema.

"Ovde je u pitanju funkcionisanje države. Ako vidite problem za koji mislite da možete da rešite, a ne daju vam, ne treba da u tome učestvujete".

Napadi sa svih strana - i iz DS-a

Upitan koliko je energetski aranžman sa Rusijom narušio odnose DS-a i G17 plus, on je kazao da je uveren "da je ogroman deo napada na njega motivisan njegovim stavom o prodaji NIS-a" i dodao da ti napadi dolaze sa "svih strana, uključujući i neke ljude iz DS-a".

"Za dve godine ćemo znati ko je bio u pravu. Ako se pokaže da sam ja pogrešio, to će biti mnogo jeftinije za građane Srbije", rekao je on.

Tadić će morati da preuzme odgovornost

Prema njegovim rečima, za rad vlade najveći deo odgovornosti snosi DS, jer je većinski partner.

"On određuje i personalni sastav i veličinu i rok trajanja vlade. To je, dakle, pitanje za one koji su vladu formirali. Mi na to ne možemo da utičemo", zaključio je Dinkić.

On je naveo da o tome nije razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i dodao da će Tadić na kraju morati da preuzme svu odgovornost za probleme ako mu nije jasno da vlada nema autoritet.

Dinkić je rekao da se ne plaši izbora, ali da o njima uopšte ne razmišlja i dodao da je G17 Plus "sposobna da se vrlo brzo organizuje u izbornu formaciju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dinkić: Ne želim da statiram u vladi bez autoriteta

Izvor: Kurir, 26.Dec.2008

BEOGRAD, 25. decembra 2008. (Beta) - Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je nezadovoljan trenutnim radom Vlade Srbije čiji je potpredsednik i dodao da ne želi da statira u vladi koja nema autoritet. U intervjuu za sutrašnju Politiku Dinkić je izrazio nadu da će se "stvari što pre promeniti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.