Dijalog svakako pre 9. decembra

Izvor: B92, 09.Nov.2011, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dijalog svakako pre 9. decembra"

Beograd -- Datum sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine trebalo bi da bude poznat narednih dana, izjavio je šef Beogradskog tima za dijalog Borislav Stefanović.

On je rekao da je u svakodnevnom kontaktu s posrednikom EU Robertom Kuperom.

"Spremni smo da u kratkom roku nastavimo razgovore, a dnevni red utvrdićemo kada se dogovorimo o datumu novog sastanka. Sada je najvažnije pronaći adekvatno rešenje za prelaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jarinje i Brnjak i tu ima pomaka", rekao je Stefanović današnjim "Novostima".

On je na stalnoj vezi s posrednikom EU u dijalogu Robertom Kuperom, s kojim je i danas razgovarao putem video-linka.

"Nisam u kontaktu sa Editom Tahiri, razgovori se obavljaju sa međunarodnom zajednicom i videćemo čime će to rezultirati", dodao je Stefanović.

On je poručio da je u interesu Srbije da se sedne za pregovarački sto pre 9. decembra, kada Evropski savet donosi odluku o dodeljivanju statusa kandidata našoj zemlji.

"Naš cilj je da se dijalog nastavi, a preduslov za to je da postignemo adekvatan sporazum za prelaze".

Na zahteve za njegovu smenu, koje su izneli Zajednica opština na severu KiM i DSS, Stefanović je odgovorio: "Sada bi bilo najlakše dići ruke od svega. Ne želim da se bavim politikantstvom i da budem među onima koji interese Srbije brane pukim teoretisanjem".
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.