Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate izgubile većinu

Majdanpek -- Takozvani demokratski blok, izgubio je većinu u Majdanpeku.

Stranka s najviše odbornika u lokalnoj skupštini, Demokratska stranka, potražila je saveznike na drugoj strani, javlja dopisnik Dejan Radulović. Uprkos stavu DS-a da nema saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, u Majdanpeku se to ipak desilo, kaže predsednik Okružnog odbora DS-a Ljubo Maksimović.

"Više nemamo skupštinsku većinu u Skupštini opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Majdanpek i sad je tu prećutna koalicija sa SPS-om i SRS-om. Izvršena je, po meni, neka trgovina, tako da je došlo do ove neformalne koalicije", kaže Maksimović.

Bivši portparol DS-a Boško Starčević kaže da su stvari izmakle kontroli, tim pre što se posle prve demokratske vlade, kako kaže, malo šta poštovalo i to ilustruje najnovijim odlukama lokalnog parlamenta: "Jednostavno, jednom rečenicom, nema poštovanja zakona."

Zanimljva je i izjava Perice Trailovića, predsednika Opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove, koalicionog partnera DS-a, koji kaže da vlast drži demokratski blok, koji ne postoji: "U ovom trenutku, takozvani demokratski blok nema većinu, s obzirom na to da u sadašnjoj vlasti u Majdanpeku participira samo DS sa osam odbornika i SPO sa tri odbornika."

Inače, demokrate u lokalnom parlamentu vodi bivši predsednik, koji je suspendovan iz stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.