Delevićeva: Reforme ključne za EU

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 11.Maj.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delevićeva: Reforme ključne za EU

Beograd -- Direktorka kancelarija za evropske integracije Milica Delević je izjavila da brzina priključenja EU zavisi od brzine i kvaliteta reformi koje Srbija sprovodi.

Delevićeva je na konferenciji o izazovima kandidature Srbije za članstvo u EU, koju organizuje Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju, rekla da bi Srbija trebalo da primenjuje sve zakone koji su usvojeni i da donese nove, koji su predviđeni za ovu godinu.

"Potrebno je da se vidi reformski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napor i dinamika koja će građanima doneti bolji život", rekla je Delevićeva.

Delevićeva je rekla da je ekonomska kriza koja se oseća u EU najozbiljniji izazov u ovom trenutku i dodala da veruje da će kriza biti prevaziđena.

"Verujem da će način na koji će se prevazići kriza oblikovati EU, kojoj će se Srbija i druge zemlje zapadnog Balkana jednog dana priključiti", rekla je ona.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer je izjavio da proces evropskih integracija treba da bude kvalitetan.

"Ne treba samo razgovarati o datumu, to će se desiti, važno je da proces budu kvalitetan i da se sprovode reforme i poboljša kvalitet života građana", rekao je Dežer.

Dežer je rekao da su najveći izazovi za Srbiju politički, odnosno mišljenje Evropske komisije o kandidaturi Srbije i pitanje ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

On je dodao da Srbija mora sebe uverljivo da predstavi i dodao da je bitan napredak u vladavini prava i reformi pravosuđa i dobra regionalna saradnja.

Kako je naveo, što rezultati reformi u Srbijibudu bolji, lakša će biti odluka o ratifikaciji SSP i kandidaturi Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.