Izvor: Blic, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić: Tužiću generale koji kleveću

Davinić: Tužiću generale koji kleveću

Zadovoljan sam tempom reforme Vojske SCG koji je snažan, a usput se sve više rešavaju i socijalni problemi - izjavio je juče Radio Kotoru ministar odbrane Prvoslav Davinić i najavio oštru reakciju 'prema svima koji su prepreka reformama u Vojsci', apostrofirajući penzionisane generale, protiv kojih je najavio krivične mere zbog iznošenja kleveta i neargumentovanih kritika kojima se želi kompromitovati Vojska.

Ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrebu smanjenja ljudstva i kapaciteta Vojske, on je kazao da će iz sredstava koja se prikupljaju prodajom vojne imovine u narednih tri do četiri godine biti izgrađeno šest do sedam hiljada stanova, što je 40 odsto potreba vojske u ovom trenutku.

Povodom polemika oko učešća vojnog helikoptera u podizanju crkve na Rumiji, on je rekao da su u Generalštabu, kao i u Ministarstvu odbrane, 'izvedeni određeni zaključci'. Što se tiče eventualnih kadrovskih promena, ministar je kazao da su promene stalne, ali u funkciji onoga što nas čeka u Partnerstvu za mir ili NATO i da ih ne treba vezivati za afere, već postepeno spremati generacije mlađih oficira koji se školuju u inostranstvu za odgovorne dužnosti. (Tanjug)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.