DSVM: Informisanje godinama u stegama SVM-a

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSVM: Informisanje godinama u stegama SVM-a

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) smatra da je „pravo vojvođanskih Mađara na informisanje godinama u stegama jednopartijskog monopola Saveza vojvođanskih Mađara i diktature koju ta stranka sprovodi nad uređivačkom politikom”.

- Ovako jednostrano i potčinjeno informisanje nismo iskusili još od vladavine po zlu čuvenog Miloševićevog potrčka Radomana Božovića, koji je pogrdno nazivan glavnim urednikom Vojvodine. Opšte sivilo u javnom životu doprinosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << beznađu među vojvođanskim Mađarima, potaknutom ekonomskom, socijalnom i političkom besperspektivnošću“ – saopštio je predsednik DSVM Bela Čorba.

Reagujući na izjavu Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju o stanju medijskih sloboda u Srbiji DSVM je izrazila bojazan da će reči izvestioca ostati mrtvo slovo na papiru, zbog međupartijskih dogovora.

Čorba je pozivao mađarske poslanike u EP da se bave stanjem medija u Srbiji, a pre svega sudbinom lokalnih radio stanica čiji su osnivači lokalne samouprave, a emituju program i na mađarskom, jer „im je opstanak upitan“.

- SVM je u parlamentu Srbije - u zamenu za neobavezujuće ministarsko obećanje, a da bi udovoljio SNS-u – glasao za medijske zakone koji su štetni za Mađare. Saopštio je DSVM i pozivao Andora Delija, koji predstavlja SVM u poslaničkoj grupi Fidesz-KDNP u Evropskom parlamentu da se oglasi povodom ovog pitanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čorba: SVM sprovodi diktaturu u medijima

Izvor: Radio 021, 11.Mar.2015

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara smatra da je pravo vojvođanskih Mađara na informisanje već godinama u stegama jednopartijskog monopola Saveza vojvođanskih Mađara i diktature koju SVM sprovodi nad uređivačkom politikom..."Ovako jednostrano i potčinjeno informisanje nismo iskusili još...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.