DS pravi zloupotrebe

Izvor: B92, 11.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS pravi zloupotrebe"

Novi Sad -- Potpredsednica G17 plus Ivana Dulić-Marković optužila DS u Vojvodini da pokušava da izborni sistem prilagodi svojim potrebama.

Ivana Dulić-Marković, koja je i predsednica vojvođanskog odbora G17 plus, optužila je Demokratsku stranku u Vojvodini da, insistiranjem na izmeni pokrajinskih izbornih propisa, kojima bi bili uvedeni garantovani mandati za nacionalne manjine, pokušava da prilagodi izborni sistem svojim potrebama.

Ona je za Dnevnik ocenila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je i predlaganje izmene izbornih odluka u izbornoj godini politička zloupotreba.

"To trenutno radi DS u Vojvodini, što, uostalom, potvrđuju izjave potpredsednika DS-a i predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića da se vode dogovori o postizbornoj koaliciji sa ostalim strankama iz Skupštine Vojvodine", kaže ona.

Ona je dodala da se pred svake izbore u Vojvodini otvara pitanje nacionalnih manjina jer to "hrani" ekstremne grupe.

Prema njenim rečima, priča o garantovanim mandatima zapravo je magla koja služi za to da se ne bi otvorila suštinska pitanja za građane Vojvodine, a to su decentralizacija vlasti i upravljanje resursima.

"G17 plus ne želi da razgovara o nekom principu nenapadanja tokom izborne kampanje, iako bi DS-u verovatno najviše odgovaralo uvođenje principa divljenja i obožavanja svega što su Izvršno veće i njegov predsednik uradili za četiri godine", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.