Izvor: B92, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS kritikuje potpredsednika NS

Beograd -- Demokratska stranka oštro osudila nedavna istupanja predsednika opštine Topola i potpredsnika Nove Srbije Dragana Jovanovića.

Demokratska stranka podseća da je Jovanović, nakon pretnji upućenih B92, istupio i sa netolerantnim, šovinistickim stavovima o građanima Srbije romske nacionalnosti. DS smatra da je vrlo zabrinjavajuće da se u Srbiji zastupaju ideje segregacije Roma kao modela međuetničkih odnosa, jer demokratsko društvo podrazumeva integrisane i ravnopravne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građane svih nacionalnosti.

"Ono što svakako najviše zabrinjava je stanje svesti Dragana Jovanovića, koji očigledno nije ni najmanje svestan da su njegove reči apsolutno neprimerene bilo kom nosiocu ikakve državne funkcije", saopštava DS, koja je u koalicionoj vladi sa Jovanovićevom Novom Srbijom.

Stranka navodi da je Srbija prošla dug put izgradnje demokratskog društva, kao i da ovakve izjave, naročito ako dolaze od predstavnika državnih organa, predstavljaju opasnost za demokratske institucije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.