Brnabić sa Žiofreom o rezultatima referenduma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 22:11

Brnabić sa Žiofreom o rezultatima referenduma

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić danas je, tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, istakla da je zadovoljna rezultatima referenduma i činjenicom da su građani Srbije razumeli važnost promena koje vode ka nezavisnijem i efikasnijem pravosuđu i predstavljaju najvažniji korak u daljim reformama u oblasti vladavine prava.

Sastanku je prisustvovala ministarka za evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << integracije Jadranka Joksimović.

Brnabić je ocenila da je izuzetno važna podrška najrelevantnijih strukovnih udruženja, pre svega Društva sudija Srbije i Udruženja tužilaca, navodi se u saopštenju Vlade.

Šef Delegacije EU u Srbiji pozdravio je završetak ovog važnog koraka u reformi Ustava što je u skladu sa strateškim izborom Srbije za pristupanje Evropskoj uniji.

On je istakao da reformski proces za jačanje nezavisnosti pravosuđa treba nastaviti, posebno izmenama zakona za efektivno sprovođenje ustavnih amandmana, u skladu sa evropskim standardima, uz angažovanje Venecijanske komisije.

Ustavne reforme i nedavno otvaranje Klastera 4 pristupnih pregovora sa EU o zelenoj agendi i održivom povezivanju su veoma pozitivni koraci za Srbiju na njenom putu pristupanja EU, rekao je Žiofre, navodi se u saopštenju.

Premijerka Brnabić je na sastanku izrazila protest zbog poteza Prištine kada je u pitanju sprovođenje referendumu na teritoriji Kosova i Metohije i onemogućavanje da se ostvari jedno od osnovnih prava - pravo glasa.

Brnabić i Žiofre razgovarali su i o predstojećoj poseti predsednice Vlade Srbije Briselu, 25. januara, gde će učestvovati na Savetu za stabilizaciju i pridruživanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.