Izvor: B92, 13.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: DSS i DS zaoštreno oko izbora

Beograd -- DSS poručio DS-u da se izbori održe na proleće ili će DSS ići u bojkot ili saradnju s radikalima, piše list Blic.

Demokratska stranka Srbije poručila je Demokratskoj stranci da će, ukoliko DS ne garantuje da će predsednički i lokalni izbori biti održani na proleće, ili bojkotovati izbore ili razmotriti saradnju sa radikalima, saznaje "Blic". "Odgovor je, za sada, bio samo da će se poštovati Ustavni zakon", rekao je izvor iz DS-a.

Situaciju oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora, kako dalje piše list, dodatno komplikuje i to što parlamentarne stranke treba da se dogovore o kandidatima Ustavnog suda Srbije, podeli mesta u javnim preduzećima, pa čak i sastavu Republičke izborne komisije, u kojoj sada većinu imaju članovi DSS-a, radikali i socijalisti.

"Tek kada se sve ovo dogovori, znaće se kada će biti raspisani izbori. Činjenica da se DSS-u ne žuri ostavlja malo šansi da će izbori biti raspisani do kraja godine", tvrdi izvor "Blica" iz vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.