Bivši šef obezbeđenja svedok?

Izvor: B92, 08.Dec.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef obezbeđenja svedok?

Beograd -- O okolnostima atentata na Zorana Đinđića, policija i tužilaštvo nikad nisu ispitali Vladimira Vukosavljevića, bivšeg šefa obezbeđenja premijera.

Vukosavljević je inače suprug bivše ministarke za telekomunikacije Marije Rašete, i svedočio je pred Vladinom komisijom.

Za ispitivanje Vladimira Vukosavljevića Keze, kako B92 saznaje, policija od tužilaštva do sada nije dobila nikakav nalog. Vukosavljević je ostavku na mesto šefa obezbeđenja podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve nedelje pre atentata.

Advokat Srđa Popović smatra da bi bivši šef Đinđićevog obezbeđenja mogao barem delimično da rasvetli političku pozadinu ubistva pokojnog premijera.

Vukosavljević je napustio mesto šefa Đinđićevog obezbeđenja nakon incidenta kod hale "Limes", kada je na kolonu vozila u kojoj je bio premijer naleteo kamiion, u kojem je, kako se kasnije ispostavilo, bio Dejan Milenković Bagzi.

On je ukazivao na brojne nedostatke u premijerovom obezbeđenju, ali se na to, kako je tvrdio, niko nije obazirao.

Vukosavljević je tvrdio da su problemi u obezbeđenju Đinđića nastali upravo kada je Bracanović, posle pobune JSO, postao zamenik načelnika BIA.

Advokat Srđa Popović smatra da bi sve bilo drugačije da je neko odgovorio na Vukosavljevićeve zahteve da se premijerovo obezbeđenje pojača.

"On priča o tome kako su problemi za obezbeđenje nastali kada je Bracanović bio postavljen, da je on tražio pancir za obezbeđenje, da to nije dobio i to je u direktnoj vezi" ,kaže on.

Još od hapšenja pripadnika zemunskog klana u Zagrebu ovog leta, spekuliše se da se Aleksandar Simović i Sretko Kalninić nude da postanu svedoci saradnici.

Popović smatra da bi u otkrivanju političke pozadine atentata mnogo korisniji bio Simović.

U policiji već više od pola godine postoji posebna radna grupa koja radi na rasvetljavanju svih činjenica u vezi sa ubistvom premijera Đinđića.

Sa njenim učinkom javnost još nije upoznata jer, kako nam je rečeno, radna grupa postupa isključivo po nalozima specijalnog tužioca.

Još nema ni zvaničnih informacija dokle se stiglo sa krivičnom prijavom, koju su za političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića podneli njegova majka i sestra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.