Beograd će pomoći trudnicama

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 12.Feb.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd će pomoći trudnicama

Beograd -- Skupština Beograda usvojila je noćas odluku o pomoći trudnicama i porodiljama u Beogradu.

Za trudničko bolovanje, prema važećim propisima, za sada se isplaćuje 65 posto pune plate, ali će u Beogradu zaposlenim trudnicama i porodiljama grad nadoknaditi 35 odsto do punog iznosa plate. Istom odlukom predviđena je jednokratna pomoć u iznosu od po 40.000 dinara nezaposlenim porodiljama za svako rođeno dete.

Odbornici Skupštine grada usvojili su u pola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan posle ponoći, posle 12-časovne rasprave o dnevnom redu, tu odluku. Za nju su glasala 62 odbornika, a protiv i uzdržanih nije bilo, saopštila je gradska uprava.

Podsetimo, Skupština Beograda je prethodno razrešila direktore kliničko-bolničkih centara Zvezdara, Zemun i Bežanijska kosa, kao i direktora Doma zdravlja Zvezdara. Na mesto v.d. direktora tog doma zdravlja imenovan je Zvonimir Popović.

Dnevni red sednice usvojen je nakon višečasovne rasprave o tom predlogu jer su poslanici opozicije davali primedbe po poslovniku.

Skupština Beograda je, posle više od sedam sati rasprave, danas usvojila odluku o građevinskom zemljištu.

Tom odlukom je predviđeno da Grad Beograd daje u zakup zemljište za izgradnju objekata površine veće od 800 kvadratnih metara, dok će o zakupu zemljišta za izgradnju objekata manje površine odlučivati gradske opštine.

Odlukom je određeno i da se javno građevinsko zemljište u Beogradu daje u zakup javnim nadmetanjem.

Nastavak sednice je zakazan za sutra u 12 sati. Odbornici gradskog parlamenta trebalo bi da razmatraju predloge odluka za raspuštanje opština Voždovac i Zemun i imenovanje predsednika i članova privremenih organa u ovim opštinama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cela plata za trudnice, 40.000 dinara za porodilje

Izvor: Blic, 12.Feb.2009

Odbornici Skupštine grada usvojili su kasno sinoć predlog Odluke o dodatnim oblicima zaštite trudnica i porodilja u Beogradu, kojom se predviđa izdvajanje sredstava iz budžeta za naknadu od 35 odsto do pune plate za trudnice.....Istom odlukom predviđa se isplata jednokratne pomoći od 40.000 dinara...

Nastavak na Blic...

Puna plata dok traje porodiljsko bolovanje

Izvor: Blic, 13.Feb.2009, 10:37

Zaposlene trudnice i porodilje iz Beograda primaće ubuduće pomoć iz gradskog budžeta, izglasano je na sednici Skupštine grada. Grad će im isplaćivati nadoknade od 35 odsto do punog iznosa plate. Istom odlukom predviđena je jednokratna pomoć u iznosu od po 40.000 dinara nezaposlenim porodiljama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.