Izvor: B92, 08.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batić: ne tražiti podršku SPS-a

Beograd -- Lider Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić pozvao je u nedelju stranke koje učestvuju u razgovorima oko formiranja vlade da ne traže podršku Socijalističke partije Srbije. "Formiranje vlade po svaku cenu nije opravdanje za podršku socijalista takvoj vladi. Priča koju neki ponavljaju da su u pitanju takozvani viši interesi je floskula klasične komunističke matrice. Ona obesmišljava višepartijski sistem, ruši ideale 5. oktobra, nije u saglasju sa izbornom voljom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana, ona je prst u oko čitavoj međunarodnoj zajednici", navodi se u Batićevom apelu dostavljenom Beti.

"Tvrdnje da su to neki novi, reformisani, evropski socijalisti su najobičnija demagogija i licemerje", navodi Batić podsećajući da je predsednik SPS-a još uvek Slobodan Milošević, da je on bio i nosilac liste i prvi na listi, da je na završnom mitingu emitovana njegova poruka iz Haga i da je miting okončan pokličom Ivice Dačića "Živeo Slobodan Milošević".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.