BOGDANOVIĆ: ROTACIJA KOMANDIRA NEPRIHVATLJIVA

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGDANOVIĆ: ROTACIJA KOMANDIRA NEPRIHVATLJIVA

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da su za Srbiju neprihvaljive rotacije komandira policijskih stanica na severu Pokrajine i upozorio da ta odluka Prištine, doneta bez znanja srpske zajednice, može samo da poveća tenzije.

"Priština u vreme dijaloga vuče jednostarne i nervozne poteze, koji za posledicu mogu da imaju samo povećanje tenzija. Upravo poslednjih dana svedoci smo porasta napetosti na severu Kosova, zbog jednostranih poteza Prištine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjavio je Bogdanović.

 Prema njegovim rečima, rotacija komandira na severu Kosova je samo jedan od elemenata i poteza koji za cilj imaju učvršćivanje prištinskih institucija na severu Kosova i Metohije. "Za nas je ta odluka neprihvatljiva, jer je doneta bez saglasnosti i znanja srpske zajednice", rekao je ministar i dodao da komandiri imaju podršku Srbije da ne napuštaju svoja radna mesta.

 "Oni su i dalje spremni da rade u Kosovskoj policiji, da štite srpsku i druge nealbanske zajednice, ali nisu spremni da slušaju naredbe Prištine i da rade protiv interesa svoga naroda", kazao je on.

Ministar je naveo da će Srbija, kako bi to sprečila zauzeti aktivnu poziciju, kako prema legitimnom međunarodnom prisustvu, tako i prema stanju na terenu.

"Zauzećemo aktivnu poziciju obzirom da su za nas, ovakve i slične aktivnosti, jednostrani potezi usmereni na menjanje stanja na terenu, koji mogu da se negativno odraze na stabilnost situacije i tekuhće procese", kazao je Bogdanović.

Cilj Beograda je da ojača svoje institucije na Kosovu pošto se zna da su Srbi opstajali samo tamo gde je bilo institucija Srbije, rekao je ministar i dodao da je druga stvar to što je cilj Prištine da u potpunosti ukine i izbriše srpsko prisustvo na

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.