Ambasada SAD u Moskvi podržala proteste u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2021, 17:35

Ambasada SAD u Moskvi podržala proteste u Rusiji

Američka ambasada u Moskvi komentarisala je neodobrene proteste u regionima Rusije. Američka diplomatska misija je saopštila da prati „izveštaje o protestima u 38 ruskih gradova“. „Sjedinjene Američke Države podržavaju pravo svih ljudi na mirne proteste, slobodu izražavanja“, navodi se u saopštenju američke  ambasade u Rusiji. Takođe se tvrdi da su mere ruskih vlasti navodno „usmerene na suzbijanje ovih prava“. "Ruske vlasti hapse mirne demonstrante, novinare - čini se da je to zajednička kampanja za suzbijanje slobode govora i mirnog okupljanja. Ovo je nastavak godina zaoštravanja ograničenja od strane Rusije, represivnih akcija protiv civilnog društva, nezavisnih medija i političke opozicije", navodi se u saopštenju. U petak je američka ambasada u Rusiji čak objavila lokacije i vreme neodobrenih protesta pristalica opozicionara Alekseja Navaljnog u ruskim gradovima 23. januara, istovremeno pozivajući Amerikance da izbegavaju takve događaje. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je komentarišući ovu informaciju, saopštilo je da će pokušaji da se na ovaj način „pokriju“ skupovi biti shvaćeni kao grubo mešanje u poslove Ruske Federacije i da će izazvati odgovarajuću reakciju.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva obećala američkoj ambasadi „ozbiljan razgovor“ nakon podrške protestima u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2021, 12:39

  Ministarstvo spoljnih poslova obećalo je rukovodstvu američke ambasade u Moskvi „ozbiljan razgovor“ nakon što su strane diplomate objavile materijale u znak podrške neodobrenim protestima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Ruska strana je primetila da nije prvi put da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.