Advokat uhapšen zbog prevare

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat uhapšen zbog prevare

Beogradski advokat Branimir Gugl (57) uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je na osnovu lažnog ugovora za 130.000 evra prodao stan N. Kneževića, osuđenika KPZ Sremska Mitrovica, ekskluzivno saznaje „Blic”. Inače, stan na Novom Beogradu, koji je Gugl prodao bez znanja vlasnika, u junu 2006. bio je poprište stravičnog zločina.

- Knežević, koji je tada imao 44 godine, u svom stanu u Ulici Jurija Gagarina 51 nožem je preklao sestru Biljanu, stariju od njega devet >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godina. Knežević, koji je bio psihički bolesnik, sestru je zaklao na spavanju, a potom bacio telo u smetlarnik zgrade i pobegao. Naoružan nožem, bežao je od potere policije ceo dan, a zatim je uhapšen. U sudskom postupku, Knežević je za monstruozan zločin osuđen na 14 godina zatvora, a kaznu služi u u Sremskoj Mitrovici - kaže za „Blic” izvor iz MUP Srbije.

Na koji način je advokat Branimir Gugl došao do podataka o Kneževiću i do vlasničkog lista njegovog stana površine 100 kvadrata, trenutno je predmet istrage.

- Gugl se sumnjiči da je Kneževićev stan prodao kupcu iz Dobanovaca, kome je dao falsifikovani ugovor o kupoprodaji sa lažnim potpisom vlasnika stana - kaže izvor „Blica”. Gugl će danas sa krivičnom prijavom biti priveden istražnom sudiji.

Guglu, inače, ovo nije prvo hapšenje, a ni prvo dovođenje u vezu sa prevarama u vezi s prodajom stanova. On je u avgustu 2005. takođe bio hapšen zbog više prevara i zloupotreba poverenja, kojima je nekoliko osoba oštetio za 142.800 evra.

Žrtva pokušaja iznude

Branimir Gugl je kao advokat zastupao Dragoljuba Milanovića u postupku u kome je kao direktor RTS-a osuđen zbog pogibije 16 radnika te televizije u NATO bombardovanju 23. aprila 1999. Inače, Gugl je bio i žrtva pokušaja iznude 10.000 evra za koju je godinu dana pre nego što je ubijen, bio osuđen Goran Mijatović Mita, tada predsednik FK Bežanija.

- Osumnjičeni Gugl je, lažnim prikazivanjem činjenica da zastupa interese vlasnika različitih lokala u Beogradu, koji su u postupku zakupa i prodaje, dovodio oštećene u zabludu i nudio im poslovne prostore na atraktivnim lokacijama u Beogradu. Sa oštećenima je sklapao ugovore o zastupanju i tom prilikom tražio depozite od 15.000 do 50.000 evra, uz obećanje da će ih uvesti u posed u roku od dva, tri meseca. Obećavao je i da će u suprotnom vratiti novac, ali to nikada nije činio - saopštila je tada policija.

Zbog ovih dela, u avgustu naredne godine Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu, a optužen je da je prevarom pokušao da stekne korist od 75.540.020 dinara. Suđenje u ovom postupku još traje, a pre samo nekoliko dana, zagrebački mediji objavili su i mahinacije koje je Gugl pokušao u Hrvatskoj. Naime, „Jutarnji list” je objavio tvrdnju Zagrepčanina M. L. koji je Gugla javno optužio da mu je na prevaru uzeo 50.000 evra pokušavajući da mu proda tuđi stan u Krajiškoj ulici u Zagrebu.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Advokat Branimir Gugl uhapšen zbog prevare

Izvor: Blic, 02.Feb.2011

BEOGRAD - Beogradski advokat Branimir Gugl (57) uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je na osnovu lažnog ugovora za 130.000 evra prodao stan N. Kneževića, osuđenika KPZ Sremska Mitrovica, ekskluzivno saznaje „Blic”. Inače, stan na Novom Beogradu, koji je Gugl prodao bez znanja vlasnika, u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.