Izvor: Radio 021, 08.Avg.2019, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno sedenje na španskim stepenicama u Rimu

Turisti i lokalno stanovništvo više ne mogu da sede na čuvenim španskim stepenicama u Rimu.

Italijanska policija počela je da sprovodi regulativu prema kojoj je zabranjeno sedeti na jednoj od najčuvenijih i najfotografisanijih lokacija u Rimu.

Prema regulativi sedenje, jedenje ili ispijanje pića na stepenicama koje su pod zaštitom UNESCO-a može doneti novčanu kaznu do 400 evra.

Slična pravila važe i za druge zaštićene lokacije poput fontane "Trevi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Gradska Uprava je saopštila da je regulativa o španskim stepenicama na snagu stupila pre mesec dana, ali su tek ove nedelje primećeni policajci kako upozoravaju ljude da ustanu.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

STROGA PRAVILA U VEČNOM GRADU: Zabranjeno sedenje na stepenicama i skakanje u fontane u Rimu! Policija rasterivala turiste, a evo kolike su kazne ako napravite prekršaj!

Izvor: Kurir, 08.Avg.2019

Turisti u Rimu su se nemalo iznenadili kad su policajci počeli da ih teraju sa čuvenih španskih stepenica koje ukrašavaju "večni grad" od 18. veka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.