ZIG: Posao za tri stručnjaka putem konkursa

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIG: Posao za tri stručnjaka putem konkursa

Posao će se u Zavodu za izgradnju grada od sada dobijati samo na osnovu konkursa, najavio je direktor Goran Višnjić.

Na taj način će svi koji imaju odgovarajuće kvalifikacije imati jednaku šansu za dobijanje radnog mesta, a kvalifikovaće ih samo stručni kvaliteti.

Višnjić je precizirao da će, na na osnovu javnog konkursa za prijem u stalni radni odnos tri samostalna organizatora za projektovanje u različitim oblastima delatnosti kojima se ovo preduzeće bavi, objavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krajem jula u nekoliko dnevnih listova, odgovarajuća komisija ZIG u narednim danima odabrati one koji će obavljati te poslove. - To će biti urađeno isključivo na osnovu stručnih i drugih relevantnih kriterijuma koje su konkursi sadržavali. Upravo izbor po tim kriterijumima je bio i smisao raspisivanja javnog konkursa koji, po zakonu, nije bio obavezan - rekao je prvi čovek ZIG-a.

Za razliku od prethodnih vremena, kako objašnjava Višnjić, ZIG ovim želi da uvede potpuno novu praksu da, kad god se ukaže potreba za novim radnicima, svi koji imaju odgovarajuće kvalifikacije dobiju i jednaku šansu, a da ih za radno mesto kvalifikuju samo njihovi stručni kvaliteti. - To je i interes samog preduzeća koje za sve, a naročito najodgovornije i najzahtevnije poslove želi da zapošljava isključivo najstručnije, najposvećenije i najambicioznije ljude. U konkretnom slučaju, reč je o radnim mestima samostalnog organizatora za projektovanje i izgradnju objekata vrelovoda i gasovoda, samostalnog organizatora za projektovanje i izgradnju saobraćajnih objekata i samostalnog organizatora za projektovanje i izgradnju objekata vodovoda i kanalizacije - kaže on.

Za prvo radno mesto konkurisalo je devet, za drugo pet, a za treće osam kandidata. S obzirom na aktuelnu zabranu zapošljavanja u javnom sektoru za prijem pomenutih radnika je prethodno pribavljena odgovarajuća saglasnost. Zapošljavanje je odobrila nadležna Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje koju je formirala republička Vlada.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.