Vučević: Nova većina u Novom Sadu postoji!

Izvor: Novine novosadske, 29.Avg.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Nova većina u Novom Sadu postoji!

Vučević pred novinarima i odbornicima zove Aleksandru Jerkov

Nakon što je predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov odložila sednicu gradskog parlamenta, u skupštinsku salu ušli su odbornici opozicionih partija predvođeni liderom naprednjaka Milošem Vučevićem, koji je okupljenim novinarima rekao: ’’Kao što vidite, nova većina u Skupštini grada postoji i pred vama sedi 40 odbornika koji će tu većinu predstavljati’’. Vučević je, kako bi bio što uverljiviji, prozvao svakog odbornika ponaosob.
Na pitanje zašto nisu njihovi odbornici ušli u salu i omogućili da se sednica ipak održi, Vučević kaže da nisu hteli da daju legitimitet ovakvom načinu rada gradskog parlamenta.
- Posle vampirske sednice na kojoj je u četiri ujutru izabran sadašnji gradonačelnik, aktuelna vlast je i danas pokušala da o najvažnijim pitanjima za grad raspravljamo na sednici zakazanoj 45 minuta pre početka telefonom, sve u nadi da nije formirana nova većina. Da oni imaju većinu, kao što tvrde, odbili bi zahtev i šest meseci niko ne bi mogao da zakaže sednicu istim povodom. Stoga smatram da su izjave čelnika DS da nemamo većinu tragikomične, i pozivam Aleksandru Jerkov da bar na kraju mandata poštuje poslovnik i zakaže nastavak sednice – izjavio je Vučević.
Vučević je telefonom pred novinarima i odbornicima pozvao Aleksandru Jerkov i konstatovao da mu je ona odbila poziv. – Ako se aktuelna predsednica Skupštine grada ne odazove mi možemo odrediti lice koje će po ovim tačkama voditi sednicu – dodao je Vučević.
Sednica Skupštine grada Novog Sada na kojoj je, između ostalog, trebalo da se raspravlja o smeni gradonačelnika Igora Pavličića, odložena je jer se oni koji su podneli zahtev za njeno zakazivanje nisu pojavili u Skupštinskoj Sali, podsetila je predsednica gradskog parlamenta Aleksandra Jerkov.
Ostanite uz Novine novosadske, uz najsvežije informacije iz časa u čas.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.