Izvor: Radio 021, 06.Avg.2020, 18:05

Vučević: Bocara nije moj savetnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da "osoba koja se spominje kao njegov savetnik", misleći na Slobodana Milića Bocaru, nije njegov savetnik kao što se predstavlja u medijima.

Vučević je reagovao zbog pisanja medija o poslovima Slobodana Milića i njegove supruge Biljane, koje već nekoliko meseci u javnost iznosi opozicioni političar Borislav Novaković.

Politička prepirka između Vučevića i Novakovića traje još od oktobra prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kada je šef Narodne stranke u Novom Sadu izneo detalje o poslovima direktora "Šajkaške" Slobodana Milića i njegove supruge Biljane. Anonimnom krivičnom prijavom pokrenut je i postupak u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Prema tvrdnjama Novakovića, bračni par Milić je stekao bogatstvo zahvaljujući prijateljstvu sa Vučevićem. Novaković je u oktobru upitao odakle "supruzi savetnika gradonačelnika novac da izgradi celo jedno naselje u gradu - Telepsku dolinu, luksuzno naselje koje se procenjuje na 10 miliona evra". Priču o bračnom paru Milić i Vučeviću pokrenuo je ponovo krajem jula, kada je zatražio da tužilaštvo ispita "odakle Bocari građevinski poslovi, imovina i zemljište u vrednosti od 40 miliona evra".

I dok su se optužbe iz 2019. godine ticale i zemljišta kod Kaća, ovog puta je razlog novim optužbama bila "Telepska dolina grande", kompleks koji gradi firma "Es-Capital 2013" koju zastupa Milićeva supruga.

Iako je ovo tema medija već nekoliko meseci, Vučević je sada po prvi put poručio kako Milić nije njegov savetnik.

"Osoba koja se spominje da je moj savetnik nije nikakav savetnik od novembra 2013. godine. Nisam do sada to iznosio, ali evo sada kažem, ljudi nema nikakvog savetnika od novembra 2013. Ali šta sad da radim, da svaki dan demantujem da nema 300 parcela, da nije savetnik, da nije nikakva zemlja kod Kaća kupljena? Eto toliko da pomognem, sedam godina nije savetnik. Verovatno im ni to ništa ne znači, nego će da ponove sve od ranije, kao što se ponavlja za uzbunjivača koji ne postoji", poručio je šef naprednjaka u Novom Sadu.

On se osvrnuo i na gradilište "Es-Capitala 2013", poručivši da mu je nejasno zbog čega nije postavljena informaciona table o tome šta se gradi i ko gradi.

Prema pisanju KRIK-a iz juna ove godine, na kompaniju "Es-Capital 2013" u katastru se vodilo 319 parcela i objekata.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.