Vojvodina puna optimizma pred nastavak sezone

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina puna optimizma pred nastavak sezone

Novi Sad – Fudbaleri Vojvodine vratili su se u Novi Sad sa dvonedeljnih priprema u Bečićima, gde su uz svakodnevne treninge odigrali  pet kontrolnih utakmica, a od ponedeljka nastavljaju sa radom u svom FC „Vujadin Boškov”.

Sumirajući ono što je ostvareno u Crnoj Gori, šef stručnog štaba Zoran Milinković daje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pozitivnu ocenu:
- Ono što smo želeli, to smo i postigli. Imali smo povoljno vreme i odličan smeštaj u hotelu „Splendid”, a momci su kao vrhunski profesionalci ispunili ono što je bilo do njih. Posebno me čini zadovoljnim što su domaćini pohvalili naš kolektiv i što su igrači, od najstarijeg Lazetića do najmlađeg Kosovića, ukupnim ponašanjem bili na nivou ugleda koji ima Vojvodina.
Prvi stručnjak Novosađana sa žaljenjem pominje ono što na izvestan način kvari zadovoljstvo:
- Povredili su se Dejan Karan i Milko Novaković. Kod obojice se radi o povredama tetive, s tim što u Karanovom slučaju to nešto ozbiljnije, pa mu predstoji mirovanje i verovatno nešto duži oporavak.
Budući da ekipa u zimskoj pauzi nije pretrpela značajnije promene, u protekle dve sedmice nije bilo potrebe za adaptaciju novajlija i uigravanje:
- Praktično smo kroz rad u prethodnom periodu samo nastavili tamo gde smo stali na kraju prvog dela šampionata. Zadovoljan sam igračkim kadrom i sa optimizmom očekujem nastavak sezone.
Kao najvrednije, Zoran Milinković na prvom mestu izdvaja sledeće:
- Uverio sam se da imamo grupu igrača sa polivalentnim mogućnostima, tako da su, kad se ukaže potreba, moguće razne rotacije. Kada to kažem onda pre svega mislim na svestranost Medojevića, Vulićevića, Kataija, Tumbasevića i Slobodana Novakovića.
S obzirom na to da Miroslav Vulićević, standardan i pouzdan na poziciji desnog beka, zbog žutih kartona nema pravo da igra u prvom prolećnom kolu u Jagodini, provere u Crnoj Gori trebalo su da ponude odgovor ko bi mogao da ga zameni:
- Kao najbolje rešenje pokazao mladi Miroslav Stevanović. Na taj način, on je potvrdio ono što se znalo o njemu i očekujem da će nastaviti lepo da se razvija na putu do punog igračkog sazrevanja.
Što se taktičkog izbora tiče, zimska pauza je iskorištena za utvrđivanje jesenjeg gradiva:
- U tom delu nema značajnijih novosti. Uigravali smo nekoliko varijanti, od osnovne postavke 4-1-4-1, preko 4-3-3 i 4-2-3-1, pa sve do 4-4-2. Ekipa je spremna, u zavisnosti od potreba, da svaku od kombinacija odigra podjednako uspešno.
Za kraj, ostaje najozbiljnija zamerka na račun crnogorskih priprema - kompletne pripreme obavljene su veštačkoj podlozi:
- To je problem koji nismo uspeli da rešimo i ostaje nepoznanica kako će se to odraziti na formu i spremnost. Ostale su još dve sedmice do nastavka prvenstva koje hoćemo da iskoristimo za dalje doterivanje forme, kao i za privikavanje na uslove u kojima će se igrati prvenstvene utakmice – istakao je Zoran Milinković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.