Izvor: Radio 021, 15.Dec.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Počeo protest u Beogradu "Hajde da se prebrojimo"

U Beogradu je u toku novi protest "Stop krvavim košuljama - jedan od pet miliona". Posle govora, građani su krenuli u šetnju do Skupštine i RTS-a.

Građanima koji su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, prvi se obratio akademik Dušan Teodorović. On je poručio da nema fer izbora dok je Vučić pet sati dnevno na televizijama, kao i dok ne budu sređeni birački spiskovi.

Posle njega je govorio glumac Tihomir Stanić.

Nakon govora na platou, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << građani su krenuli u protestnu šetnju. Pojedini građani nose žute prsluke, transparente, a sa razglasa se čuju Goblini i Đorđe Balašević.

Saobraćaj je zaustavljen na Studentskom trgu i dobrim delom u Vasinoj ulici.

Prošle subote na protestu u Beogradu okupilo se više hiljada ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom prošlog protesta da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko dugo ti protesti trajali.

Parola "Hajde da se prebrojimo" potekla je zbog navoda pojedinih medija i aktuelne valsti da se tokom prošlog protesta održanog 8. decembra okupio mali broj građana, dok organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 nezadovoljnih građana. Protest protiv nasilja održava se povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu, odnosno povodom nasilje koje, kako iz opozicije ističu, aktuelna vlast vrši nad onima koji misle drugačije.

Autor: Danas, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi protest 'Stop krvavim košuljama'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2018

Više hiljada građana okupilo se večeras u Beogradu na protestu "Protiv nasilja - Stop krvavim košuljama". Skup je protekao bez incidenata, a upućen je poziv za ponovno okupljanje 16. januara, na godišnjicu ubistva lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića. Snimak celog protesta možete pogledati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.