Izvor: Radio 021, 19.Jan.2021, 23:55

U BIH stiže Fajzerova vakcina

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Davor Pehar izjavio je danas u Sarajevu da bi prve vakcine protiv kovida-19 u taj entitet trebalo da stignu krajem ovog ili početkom narednog meseca i da se radi od 5.000 do 10.000 doza Fajzerove vakcine.

Posle sastanka povodom početka aktivnosti vakcinacije na kojem su učestvovali predstavnici Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva zdravstva, kantonalnih zavoda za javno zdravstvo u FBiH, Pehar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je rekao da još nema tačnih informacija o prvim količinama, a da će distribucija vakcina biti u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova BiH, prenosi Fena.

Pehar je dodao da u prostorijama zavoda u Mostaru postoji frižider tehničkih mogućnosti za skladištenje najzahtevnijih Fajzerovih  vakcina na -80 stepeni celzijusa, gde će biti držane do početka distribucije.

Prioritetne grupe za vakcinaciju zdravstveni radnici i štićenici staračkih domova.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.