Izvor: Radio 021, 13.Okt.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti odustali od blokade Gazele

Aleksandar Bjelić iz Autotaksi udruženja Srbije najavio je da će protest taksista u Beogradu biti održan u ponedeljak od 14 do 17 časova, kao i da most Gazela neće biti blokiran.

Bjelić je za televiziju Prva rekao da će taksisti prihvatiti poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na razgovore, ali da se termin sastanka još uvek ne zna, jer to ne zavisi od taksista.

"Poslušali smo Vučića, i kolege iz Novog Sad, Niša, Kragujevca i Pančeva neće dolaziti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Beograd", rekao je Bjelić, koji je pozvao premijerku Anu Brnabić da pokaže "gde su te rupe u zakonu, za koje su taksisti dokazali da ne postoje".

Prema njegovim rečima, taksisti će se kretati standardnom rutom - Omladinskih brigada, Mihaila Pupina, Brankov most, Nemanjina ulica i ulazak u Savsku. "Jedna kolona će ići iz 70. bloka, Ulicom Jurija Gagarina preko Gazele koja nikako neće biti blokirana; to nije bila dobra informacija. Potom je planiran ulazak u Savsku, Nemanjinu i ostanak u Savskoj", rekao je Bjelić.

MUP Srbije je saopštio da je Policijskoj upravi za Grad Beograd za ponedeljak prijavljeno "javno okupljanje u pokretu", od strane Sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost", ali da u prijavi nije navedeno da će most "Gazela" u Beogradu biti blokiran.

Policija svakako neće dozvoliti bilo kome da blokira autoput, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da MUP, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, ne izdaje dozvole za održavanje javnih okupljanja, već samo može doneti odluku o zabrani nekog skupa ukoliko su za to ispunjeni zakonski uslovi.

Taksisti su najavili radikalizaciju od ponedeljka, a protest će, navode, biti i za sat vremena duži i pomeren - od 14 do 17 časova.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAKSISTI PRIHVATILI APEL PREDSEDNIKA VUČIĆA: Gazela neće biti blokirana

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2019

Aleksandar Bjelić iz Autotaksi udruženja Srbije najavio je da će protest taksista u Beogradu biti održan sutra od 14 do 17 časova, kao i da most Gazela neće biti blokiran Aleksandar Bjelić iz Autotaksi udruženja Srbije najavio je da će protest taksista u Beogradu biti održan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.