Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob u novosadskoj skupštini

Novi Sad -- Verbalni sukob šefice odborničke grupe G17 plus Uranije Kuzmidis Luburić i gradonačelnice Maje Gojković će imati i sudski epilog.

Na poslednjem zasedanju novosadskog parlamenta, gradonačelnica Maja Gojković je u nekoliko navrata dobacivala govornicima opozicije, pa i šefici odborničke grupe G17 plus, Uraniji Kuzmidis Luburić, što je kulminiralo kada je gradonačelnica, kako tvrdi Kuzmidis Luburić, počela da vređa njenu majku, kazavši da je pljačkala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i terorisala Novi Sad 45 godina.

"To se dešava svaki put, na svakoj sednici skupštine grada, dobacivanje, besprizorno i neprimereno, ali me je u datom momentu, kada je gradonačelnica počela da vređa moju majku stvarno isprovociralo i dovelo do stanja u kom sam zaista reagovala malo oštrije nego što to inače činim, ali zaista nije bilo više izbora", kaže Kuzmidisova.

Šefica odborničke grupe G17 plus je nakon sednice srela gradonačelnicu u holu skupštine, pa je rasprava nakratko nastavljena. "Izvadiću ti dedu iz istorije, a o tome ima šta da se priča", poručila je Kuzmidis Luburić gradonačelnici.

Iako je na momenat delovalo da bi moglo doći do fizičkog sukoba, rasprava se završila na rečima.

"To je, zapravo, samo slika stanja u parlamentarnom životu u Srbiji, nekulture naše političke elite, koje se kasnije preslikava na društvo, a sve pod parolom da je sve dozvoljeno", kaže Dinko Gruhonjić, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Ova dešavanja će vrlo verovatno imati epilog na sudu, jer je Kuzmidis Luburić najavila da će zbog svega što je gradonačelnica izjavila podneti tužbu.

Podsetimo, ovonedeljno zasedanje novosadske Skupštine proteklo je i u znaku odluke da dve ulice u gradu dobiju imena ljudi koji su početkom devedestih ratovali u Hrvatskoj, od kojih je jedan komandovao paravojnom formacijom "Vukovi s Vučjaka".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.