Izvor: Radio 021, 24.Avg.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Springstinov "Western Stars" dolazi u bioskope na jesen

Brus Springstin nije mnogo govorio o svoj novoj ploči "Western Stars", ali to bi se moglo promeniti sa novim koncertnim filmom istog imena u kojem će biti prikazane izvedbe svih pesama sa albuma na kojima svira isti bend kao i u studiju, a osim toga biće tu i intervjua u kojima legendarni muzičar govori o svom životu i karijeri.

Dugogodišnji saradnik Tom Zajmni potpisuje režiju, zajedno sa Springstinom, kome je ovo rediteljski debi. Tobi Emerik, predsednik “Warner Bros. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pictures Group”, najavio je da će film premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Torontu (TIFF), a nakon toga, na jesen, planirana je biskopska distribucija.

Album “Western Stars” predstavlja otklon od karakterističnog Springstinovskog zvuka, odlazak u drugačiji žanr, inspirisan pop muzikom ’50 i ’60. Teme pretočene u pesme tiču se ljubavi, gubitka, neumoljivog protoka vremena, što se uklapa u dokumentarnu filmsku priču koja evocira uspomene s američkog zapada, kako mitske tako i stvarne, kroz arhivske snimke koji se preklapaju sa naratorom (Springstin) koji govori o inspiraciji za album "Western Stars".

Film "Western Stars” pruža jedinstvenu priliku fanovima da 13 pesama sa istoimenog albuma čuju uz podršku benda i čitavog orkestra, pod krovom katedrale, preuređene stogodišnje staje, u vlasništvu Springstina.

"Brus spada u red izuzetnih umetnika koji su svojim talentom popločali put drugima. Albumom “Western Stars”, on, nas je ponovo pokrenuo, poveo nas na emotivno, introspektivno kinematografsko putovanje, koje osvrtom u prošlost gleda ka budućnosti. Kao jedan od njegovih mnogobrojnih fanova već 40 godina, ne mogu biti srećniji što sa njima (Brusom i Tomom) putujem ovim vozom", poručio je Emerik.

Devetnaesti studijski albuma Brusa Springstina postigao je svetski uspeh. Dostigao je #1 iTunes liste na svakom kontinentu, dobio je sjajne kritike, između ostalih, proglašen je "remek delom".

Springstin i Zajmni su sarađivali i u prošlosti: na dokumentarcu "The Promise: The Making Of Darkness on the Edge Of Town", kao i na Toni nagradom ovenčanom filmu, "Springsteen On Broadway"(Netflix), koji je Zajmni režirao.

"Western Stars" je napisao i izvodi Brus Springstin, sa specijalnom gošćom – Pati Skialfa. Tom Zajmni, Džon Landau, Barbara Kar i Džordž Dejvis su producenti filma, dok je izvršni producent i kompozitor fimske muzike, Brus Springstin.

Autor: Balkanrock

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.