Sombor: Revizija strategije razvoja grada

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Revizija strategije razvoja grada

Lokalna samouprava je objavila da će do 8. juna biti sprovedene javne rasprave o Nacrtu programa za razvoj turizma grada Sombora i o Nacrtu revizije Strategije održivog razvoja Sombora.

Javna prezentacija oba dokumenta održaće se 11. juna, u velikoj sali u zgradi Županije, sa početkom u 10 časova.

Portal SOinfo.rs navodi da nije jasno zašto je lokalna vlast za analizu strateških dokumenata ostavila rok od svega deset dana. Oni kažu da nije jasno ni zašto građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nisu konkretnije predočeni osnovni razlozi za izmene Strategije održivog razvoja grada i to godinu i po dana pre isteka prethodnog dokumenta, ali ni zašto se Nacrt programa razvoja turizma donosi sa godinu i po dana zakašnjenja. Inače, na reviziji dokumenta radili su gotovo isključivo predstavnici javnog sektora, sem u dve kategorije gde je bilo uključeno i nekoliko privrednika.

Rukovodioci radnih grupa bili su neimenovani, kako je navedeno, "koordinatori grupe - predstavnik konsalting kuće". Sredstva za reviziju obezbedio je nadležni pokrajinski sekretarijat, a u radu svih šest grupa učestvovali i stručnjaci RRA Bačka iz Novog Sada.

Autor: soinfo.org

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.