Izvor: Radio 021, 17.Apr.2021, 21:55

Rukometašice Srbije na korak do Svetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je kao gost Slovačku, u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Španiji.

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, srpske rukometašice nalaze se na korak do plasmana na Svetsko prvenstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posle pobede u Slovačkoj od 26:19.

Na klupi Srbije debitovao je selektor Uroš Bregar, a Srbija je stekla veliku zalihu pred revanš meč koji je na programu u Beogradu u sredu.

"Malo smo izgubili samopouzdanje zbog nekih promašenih zicera u prvom poluvremenu, dobili smo i neke lake golove, što ne bismo smeli. Onda smo se dogovorili šta moramo da promenimo i drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. Na kraju je pobeda najvažnija, ima još detalja i u odbrani i napadu na kojima treba raditi. Čeka nas drugo poluvreme u Srbiji za koje treba da se spremimo, da ispravimo ove greške i da bude još bolje", rekao je Bregar za sajt RSS.

Jovana Kovačević, koja je postigla osam golova, kaže da je još motivisanija za revanš u Beogradu.

"Od početka smo znale da neće biti laka utakmica, znale smo da se one neće predati, da će se boriti. U drugom poluvremenu smo nastavile da radimo ono što smo prethodnih dana isprobavale da igramo i na kraju došle do pobede. Imamo još veću motivaciju za revanš u Beogradu", rekla je Kovačević.

Revanš utakmica je na programu u sredu, 21. aprila, od 18 časova u SC Voždovac.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Selektor opominje: Ne bismo smeli da primamo lake golove

Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021

„Napravile smo mnogo grešaka, ali to je normalno“, ima razumevanja kapiten Katarina Krpež Šlezak..Ogroman kapital stekla je ženska rukometna reprezentacija Srbije u Šalji. Dobile su Slovakinje 26:19 i primakle se plasmanu na Prvenstvo sveta...Primakle, ali ga još nisu osigurale, iako je prvi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.