Protest za preimenovanje Trga maršala Tita

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest za preimenovanje Trga maršala Tita

Dve i po hiljade ljudi u centru Zagreba traži preimenovanje Trga maršala Tita.

Uoči protesta, organzatori su poručili da cene "najavu domoljubne koalicije da je moguće očekivati promenu imena trga, dodavši da žele da vide stvarnu odluku gradskih vlasti".

"Protestovaćemo, i naše će se aktivnosti nastaviti, sve dok ime maršala Tita ne bude uklonjeno iz hrvatskog javnog prostora", navedeno je u pozivu na protest.

Protest se već godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << održava ispred Hrvatskog narodnog kazališta. 

Preimenovanjem bi, kako su istakli učesnici protesta, bila ispunjena rezolucija Hrvatskog sabora o uklanjanju tragova totalitarnih režima.

N1 podseća da Zagreb ovaj vikend slavi i 71. godišnjicu oslobođenja od nacifašističkih, odnosno ustaških vlasti i to odavanjem počasti žrtvama ustaškog režima.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.