Izvor: Radio 021, 15.Jul.2020, 13:10

Protest protiv policijske represije sutra u Novom Sadu

Protest protiv policijske represije održaće se u četvrtak, 16. jula ispred policijske stanice na Detelinari (Rumenačka 159).

Ova lokacija je izabrana jer u toj policijskoj stanici radi inspektor koji je navodno 8. jula za vreme protesta u Ulici Modene pretukao dečaka sa autizmom.

Kako najavljuju organizatori, nastavlja se sa protestima protiv policijske brutalnosti, protiv višedecenijskog sistemskog urušavanja zdravstva, državnih institucija i celokupne privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "naše rasprodane i privatizovane države".

Zahtevi organizatora protesta su:

1. Ostavka i procesuiranje inspektora koji je 8. jula pretukao dečaka sa autizmom, u roku od tri dana. Ispitivanje svih slučajeva upotrebe prekomerne sile policijskih službenika, njihove smene i sudsko procesuiranje.

2. Puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i sa lažnim svedočenjima policajaca.

3. Preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo, kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Radi bezbednosti svih okupljenih organizatori naglašavaju da su obavezne zaštitne maske.

Protest će početi u 19 časova.

Podsetimo, Udruženje "Autizam promena za 180" pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom. Kako se navodi u  saopštenju, dečak je osoba sa autizmom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Sutra protest zbog prebijanja autističnog dečaka

Izvor: Danas, 15.Jul.2020

Protest protiv policijske represije održaće se sutra (četvrtak) u 19 časova ispred policijske stanice na Detelinari.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.