Prostor za slobodu medija se stalno sužava

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prostor za slobodu medija se stalno sužava

Sve gora situacija u kojoj se nalaze novinari i redakcije koje žele da svoj posao obavljaju profesionalno, koju uzrokuju politički i ekonomski pritisci od strane vlasti, razlog su da novinari zbiju redove, rečeno je na tribini o slobodi medija provokativnog naziva "Dozvola za mrak", posvećena, kako kažu organizatori, odstrelu medija u Srbiji".

Kako kažu učesnici tribine, u narednim danima biće definisana jasna strategija i postavljeni realni ciljevi. Oni su pozvali novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svih redakcija da se akciji priključe i daju svoj doprinos.

Tribinu je organizovalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), a na njoj su govorili novinarka Vesna Mališić, novinski pisac Teofil Pančić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić i radijski aktivista Daško Milinović.

Vesna Mališić ocenila je da se prostor za slobodu medija stalno sužava."Mi stalno, u smislu sloboda, propadamo i osećamo da nema dna, da se stalno sužava prostor za slobodu, nema debate na televiziji, nema razgovora, televizije s nacionalnom frekvencijom pretvorile su se u propagandne mašinerije vladajuće stranke. To sve nije dobro", rekla je Mališić.

Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić kazao je da se samo uz pomoć društva u celini mogu rešiti problemi kojima su izloženi mediji. "Problemi sa kojima se mediji suočavaju nisu samo problem branše, odnosno medija, već problem društva, i samo uz pomoć društva, ako im objasnimo, možemo doći do rešenja", rekao je on.

Tribinu u celosti pogledajte u videu.

Autor: N1/021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Dozvola za mrak": Mediji u Srbiji shvaćeni kao opozicija

Izvor: VOA, 26.Sep.2017, 11:43

Situacija u medijskoj sferi u Srbiji nikada nije bila gora, vlast disciplinuje medije, a od političara po malo preostalih nezavisnih medija i novinara mnogo su gori paramediji koji pokušavaju da ih disciplinuju, rečeno je u ponedeljak uveče na tribini o gašenju medijskih sloboda u Srbiji, "Dozvola...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.