Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 20:35

"Polovina svetske populacije u karantinu"

Više od 3,9 milijardi ljudi, odnosno polovina svetske populacije, pozvano je ili primorano na karantin u borbi protiv širenja koronavirusa, prenela je agencija Frans pres pozivajući se na zvanične podatke.

Te mere, koje podrazumevaju preporučeni ili obavezni karantin i policijski čas, uvedene su u više od 90 zemalja i teritorija. Polovina čovečanstva ima ograničeno kretanje pošto je Tajland danas saopštio da uvodi policijski čas, čime je pređen prag od 50 odsto svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << populacije.

U većini zemalja koja obuhvata 2,78 milijardi ljudi, karantin stanovništva je obavezan. U mnogim zemljama izazlak iz kuće je jedino moguć zbog posla, kupovine osnovnih namirnica ili kod lekara.

U nekim državama u kojima ima oko 600 miliona ljudi, stanovnici su pozvani da ostanu u svojim domovima, ali ta mera nije obavezna.

U 26 drugih država i teritorija, koje obuhvataju oko 500 miliona ljudi, uveden je policijski čas, odnosno zabrana kretanja tokom večeri i noći.

Neke zemlje su uvele karantine za određene gradove, kao što su Helsinki, Kinšasa, Meka ili Baku. Ta mera obuhvata oko 30 miliona ljudi.

Prema podacima UN, u svetu ima 7,8 milijardi ljudi.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.