PULP DOLAZI U SRBIJU! (VIDEO)

Izvor: PartyClips.net, 23.Feb.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PULP DOLAZI U SRBIJU! (VIDEO)

Saopštenje za javnost iz novembra 2010. glasilo je: “Pulp je odlučio da se ponovo sastane i odsvira nekoliko koncerata sledećeg leta. Na svirkama će nastupati originalni članovi benda (Nik Benks, Džarvis Koker, Kandida Dojl, Stiv Makej, Rasel Senior i Mark Veber) i sviraće stvari iz svoje karijere.

Da, to znači da ćete čuti svoje omiljene pesme!” Jedan od nekoliko koncerata koji će klasična postava Palpa nakon 15 godina odsvirati jeste i onaj na Exitu u Novom Sadu, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << već zakazanih nastupa na najvećim evropskim festivalima. A kad nas poznati šefildski pop bend na tvrđavi upita “Sećate li se prvog puta?” (Do You Remember The 1st Time)  znamo i šta ćemo da odgovorimo: ko se ne bi setio prve kasete Palpa koju smo još u srednjoj školi presnimili od starije sestre!
Pulp je oformljen 1978. godine i momentalno stekao predanu bazu poštovalaca, da bi 1995. godine, nakon singla Common People, postali svetski poznati i priznati. Isti singl postao je himna svih “gubitnika” sveta, jedna od pesama koja je obeležila devedesete i melodija koju je svaki prestareli tinejdžer u sebi pevušio dok je nameštao sako možda isuviše moderan za gradić u kojem živi. Ovo je bio plodotvoran period za bend koji je sa albumom Different Class dostigao prvo mesto britanske liste albuma, a čak četiri singla sa ovog albuma našla su se među top deset singlova u Velikoj Britaniji.

Pulp je objavio ukupno sedam albuma, od kojih je poslednji izašao 2002. godine, a na predstojećoj turneji sviraće u sastavu koji se nije okupio od 1996. godine. Bend odlikuje klasični britpop zvuk, ekscentrični frontmen za kojim uzdišu fanovi svih generacija, kao i melodramatični stihovi. Ukratko, Pulp je sve ono  što pop bend i treba da predstavlja!
Pulp se pridružuje već najavljenom lajn-apu za Exit: Arcade Fire, Portishead, Grinderman, Underworld, Beirut, Hadouken! , Fedde Le Grand, Joris Voorn, Tiga, Joachim Garraud, James Zabiela , Gramophonedzie, Partibrejkers, Petrol, Irie FM, The Good Guys i Svi na pod, a lista izvođača raste svake nedelje. Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula nastaviće da svoje fanove snabdeva najboljim izvođačima iz celog sveta na 20 bina, a ove godine dočekaće i svog dvomilionitog posetioca.

Nastavak na PartyClips.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PartyClips.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PartyClips.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.