Novosadsko proleće od 19. do 23. marta na Spensu

Izvor: Novine novosadske, 06.Mar.2013, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadsko proleće od 19. do 23. marta na Spensu

Novosadsko proleceNovosadsko proleće, jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, održaće se od 19. do 23. marta na 1. spratu Spensa.
Tema ovogodišnje manifestacije će biti “Voda” u skladu sa tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << da je 2013. godina od strane Ujedninjenih nacija proglašena Godinom voda.
Ovogodišnja manifestacija će imati 4 izložbene celine:
1. izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu
2. izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane
3. izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata
4. izložbu fotografija Slanog Kopova
Pored izložbi, tokom manifestacije svi zainteresovani će moći kroz stručne tribine i predavanja eminentnih stručnjaka da se informišu o sledećim aktuelnim temama:
• S obzirom da je 2013. godina  – godina voda jedan deo manifestacije će biti posvećen predavanjima i  stručnim tribinama na teme “Zaštita voda u Vojvodini” i “Važnost zalivnih sistema za grad Novi Sad”
• “Novi Sad- zeleni Grad” prezentacija procesa izrade Strategije razvoja zelenih površina
• “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” – interesantna predavanja o samom projektu i procesu njegove implementacije
• Promocija četvrtog izdanja knjige Pokreta gorana Novog Sada, “Opstanak” – priručnik za preživljavanje u prirodi,
• Promocija monografije “Slano Kopovo” – srpska i engleska verzija
Na ekološkim radionicama, koje će se baviti temom zaštite voda, kao i do sada će učestvovati najmlađi sugrađani iz Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, kao i učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola. Sem toga deca će biti glavni akteri i u programima:
• Ekološke predstave na temu “Kako deca mogu spasiti planetu”
• Takmičenje u aranžiranju cveća za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja cele Srbije
• “Moj cvet” – dodela nagrada za najlepši crtež na ovu temu
Pored svega navedenog, tokom “Novosadskog proleća” posetioci mogu očekivati i savete u vezi sa negom biljaka koje će dobiti na štandu Pokreta gorana u okviru “Biljne klinike”, kao i kulturno zabavni program na “Sceni Novosadskog proleća”.
Izvor: 021

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.