Novosađanka našla crva u hrani za bebe

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanka našla crva u hrani za bebe

Novosađanka Marija Veselinović juče je u hrani za bebe pronašla živog crva.

U pirinčanim pahuljicama nemačke marke "Milupa" nalazio se centimetar dug crv, a hrana je kupljena u jednoj novosadskoj apoteci.

Tetka šestomesečne bebe kojoj je namenjena hrana kaže za "Blic" da je po otvaranju pakovanja primetila da se u hrani nešto migolji, a na njeno zaprepašćenje u pitanju je bio veliki, debeli crv bele boje, sa crnom glavom. Porodica je hranu u ambalaži sačuvala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a crva fotografisala. "Ono što je najgore je što je beba već jedan obrok iz ove ambalaže pojela. Crv je još vidljiv, ali strah nas je od larvi koje se ne mogu videti golim okom", kaže tetka Milica Veselinović Vučković.

Prema njenim rečima, u pitanju je hrana nemačkog proizvođača "Milupa" koja se može nabaviti u svakoj apoteci, većoj prodavnici i pojedinim parfimerijama. I rok trajanja je, dodaje ona, važeći.

Sanitarna inspekcija poručuje da se još uvek čeka zvanična prijava kao i da je zatraženo da roditelji pošalju fotografiju crva i samog proizvoda, nakon čega će reagovati. Prema zvaničnim podacima, generalni uvoznik i distributer "Milupinih" proizvoda je kompanija "Kibid" iz Zemuna. U toj firmi kažu da svaki proizvod ima atest o zdravstvenoj ispravnosti.

"Svaka serija proizvoda koji uvozimo dobija atest Ministarstva zdravlja o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Kako se crv našao u hrani, ne možemo da kažemo, ali je veoma bitno gde i kako se čuva proizvod kada izađe iz našeg magacina", kaže portparolka firme "Kibid" Dragana Đurić. Ona je istakla da su kontrole svih proizvoda koje ta kompanija uvozi vrlo rigorozne upravo jer su u pitanju namirnice za bebe, tako da im je bezbednost proizvoda prioritet.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SKANDAL Našli crva u hrani za bebe

Izvor: Blic, 13.Jan.2015

Novosađanka Marija Veselinović juče je u hrani za svoju šestomesečnu bebu pronašla centimetar dugog živog crva...Crv je pronađen u pirinčanim pahuljicama nemačkog proizvođača „Milupa“, koje su roditelji kupili u apoteci...- Kada je počela da sprema obrok za dete, Marija je primetila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.