Migranti u Beogradu štrajkuju glađu

Izvor: Radio 021, 22.Jul.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti u Beogradu štrajkuju glađu

Grupa izbeglica u parku kod autobuske stanice u Beogradu počela je jutros štrajk glađu zbog sve lošije situacije, a pojačano je i prisustvo policije.

"Dok smo se pripremali da podelimo doručak, velika grupa izbeglica se okupila u centru parka i započela štrajk glađu. Odbijaju da uzmu hranu, iako su Karitas i Info park obezbedili 1.200 porcija", kažu iz Info parka. Kako se navodi, razloga za štrajk ima mnogo - dešavanja na mađarskoj granici, strah od deportacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i to što nema dovoljno hrane za sve.

Stotinak ljudi drži parole ispisane na kartonima na kojima, između ostalog, piše i "Hvala ti Srbijo" i "Gladni smo i prebijeni na granici". Oni odbijaju hranu iako su radnici Info Parka pokušali da ih ubede da se protest može održati i bez tog zdravstvenog rizika. Nakon početka protesta, izbeglice su formirale grupe koje čiste park od đubreta.

Tokom jučerašnjeg dana park su preplavile glasine o "predstojećoj akciji policije koja bi trebalo da očisti centar Beograda od prisustva izbeglica", tako da se oni koji poseduju papir o izraženoj nameri za traženje azila pošalju u prihvatne centre, a oni koji to nemaju upute ka zemljama iz kojih su ušli u Srbiju (Makedonija i Bugarska).

Autor: B92/ foto: Info park (Fejsbuk)
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbeglice kod Autobuske stanice štrajkuju glađu

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2016

Grupa izbeglica u parku kod autobuske stanice počela je jutros štrajk glađu zbog sve lošije situacije, a pojačano je i prisustvo policije...Kako navodi Info park, razloga za štrajk ima mnogo - dešavanja na mađarskoj granici i strah od deportacije..."Dok smo se pripremali da podelimo doručak,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.