Licidersko srce najtraženiji suvenir

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 15.Jan.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licidersko srce najtraženiji suvenir

BEOGRAD - Prema statistici sajta "Suveniri Srbije" u 2010. godini najviše su bili traženi licidersko srce i pirotski ćilim, a veliko interesovanje je vladalo uglavnom za suvenirima koji su ručno rađeni.

Gosti su dosta naručivali i buklije, testije, kao i omiljene snežne kugle. Kada su u pitanju proizvodi starog zanatstva, posebno velika potražnja je bila za belim vezom i narodnim nošnjama, a posle opštih suvenira iz Srbije, najviše su traženi suveniri Beograda i Novog Sada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Kako navode urednici sajta, i u tom sektoru se osetila ekonomska kriza, tako da se donja granica najviše prodavanih suvenira, sa prosečnih pet evra, kolika je bila ranijih godina, spustila na dva do tri evra po suveniru.

Trend da se suveniri najviše kupuju pred praznike je zadržan, uz porast broja domaćih kompanija koje se opredeljuju da svoje saradnike obraduju upravo autentičnim proizvodima iz Srbije.

Tokom godine na adresu "Suvenira Srbije" pristigao i veliki broj pitanja onih, koji bi želeli da nauče neki stari zanat - liciderski, sapundžijski, opančarski, stakloduvački.

Sajt njnjnj.SuveniriSrbije.com okuplja nekoliko stotina proizvođača suvenira i starih zanatlija iz cele Srbije i prvi je regionalan besplatan info servis za sve zainteresovane zanatlije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.