Još jedan protest zbog otpuštenih radnika Informatike

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan protest zbog otpuštenih radnika Informatike

Stotinak radnika i građana protestovalo je ponovo danas u centru Novog Sada zbog nedavnog otpuštanja 19 radnika JKP "Informatika".

Predstavnici Samostalnog sindikata komunalaca su ponovili da smatraju da su radnici otpušteni suprotno zakonu i traže da se vrate na posao.

Sindikalci, kao i radnici su ponovili niz optužbi na loš rad trenutne uprave Informatike, navodeći između ostalog da ne rade u interesu grada koji je osnivač preduzeća.

Govornici su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekli da ovi protesti nemaju političku konotaciju i zatražili su od svih predstavnika političkih stranaka, kako na vlasti, tako i u opoziciji da ih ne koriste u svojim dnevno-političkim borbama, dodajući da su se okupili isključivo zbog radnika.

Predstavnici sindikata su saopštili da je o situaciji koja je nastala nakon otpuštanja 19 radnika informisan i premijer Aleksandar Vučić pošto je sa njim o tome razgovarao predsednik Samostalnog sindikata Ljubisav Orbović.

Oni su poručili  i da će nastaviti sa protestima dok se radnici ne vrate na posao. Nov skup zakazali su za narednu sredu u 15:30 časova.

Tokom protesta okupljeni su pokazivali crvene kartone, a prolaznicima je deljenja kafa "koja nije otrovna", čime su organizatori protesta aludirali na napise pojedinih medija o tome kako je gradski odbornik i jedan od direktora Informatike, Aleksandar Đurđev, optužio kelnera u Skupštini grada da je služio zatrovanu kafu.

Treća Srbija, čiji članovi su na rukovodećim mestima u Informatici, ranije je saopštila da je crveni karton koji su nosili okupljeni "obeležje nove revolucije koja nam se sprema" i da iza svega stoji organizacija CANVAS Srđe Popovića koja iza sebe ima već nekoliko sličnih revolucija. "U Srbiji 2000. je to bio simbol stisnute pesnice, u Gruziji 2003. simbol je bila ruža, u Ukrajini 2004. narandžasta boja, a odgovor na pitanje da li je crveni karton obeležje nove revolucije koja nam se sprema dobićemo vrlo brzo".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.