Iz naprednjaka u PUPS

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz naprednjaka u PUPS

NOVI SAD - U odborima Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Partije udruženih penzionera Srbije cele jeseni traju velika raslojavanja. Isto se dogodilo u Srpskoj naprednoj stanci kada je Zoran Vučević, bivši predsednik Gradske skupštine i sadašnji odbornik u gradskom parlamentu, pismeno obavestio Igora Mirovića da povlači pristupnicu iz SNS i prelazi u Krkobabićev PUPS.

- Ne slažem se sa načinom rada jer su neki u SNS preneli sve što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo loše u Srpskoj radikalnoj stranci. Dogovorili smo se da na početku ne biramo funkcionere, već da radimo na omasovljavanju stranke. Ne poštujući dogovor, prvaci novosadskog inicijativnog odbora počeli su da se dodvoravaju i nameštaju na čelne pozicije. Stranku je zbog toga zahvatila sveopšta privatizacija - rekao je Vučević.

Igor Mirović, jedan od osnivača SNS, kaže da nije iznenađen što se „Vučević odlučio da prihvati ponudu Mome Čolakovića i vodi novosadski odbor Partije udruženih penzionera Srbije”.

- Nema nikakvih raskola i neslaganja u Srpskoj naprednjačkoj stranci u Novom Sadu. Pošto u ovoj fazi jačamo članstvo, još nismo formirali gradski odbor, pa nema podele funkcija. Ne vidim ništa loše u tome što je Vučević otišao da rešava probleme penzionera, ali me je iznenadilo obrazloženje zbog kojeg je promenio stranačku košulju - kaže Mirović.

Vučević je posle pismenog saopštenja bio nedostupan za javnost, a funkcioner PUPS-a Momo Čolaković hvali bivšeg predsednika Gradske skupštine.

- Vučevića znam po dobru. Umeren je čovek sa velikim iskustvom i u svakom trenutku je dobrodošao u našoj stranci - kazao je Čolaković.

Bivši portparol novosadskog odbora DSS Ivan Nožinić, sada na istoj funkciji u Srpskom pokretu obnove, saopštio je da je s njim u SPO prešlo više stotina članova Koštuničine stranke.

Borko Ilić, v.d. predsednika novosadskog odbora DSS, demantuje Nožinićeve tvrdnje i kaže da stranku nije napustilo od 500 članova već „nekoliko desetina karijerista”.

Najviše masovnih odlazaka iz stranke posle SRS zabeleženo je u partiji penzionera. Početkom meseca svi članovi Izvršnog odbora Gradskog odbora PUPS u Novom Sadu i 80 od stotinak članova Gradskog odbora podneli su ostavke i kolektivno pristupili Pokretu socijalista Aleksandra Vulina.

Dupli salto

U SPO su prešli članovi Gradskog odbora DSS Dragan Božić, Radivoj Miličić, Mile Medaković, Violeta Petrović-Tasić, Duško Kovačević, Ljuban Stanišić. Igor Mirović tvrdi da su Dragan Božić, Ljuban Stanišić i Violeta Tasić potom pristupili naprednjacima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.