FOTO: Posle crvene, u Dunav ispuštena i plava tečnost

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2015, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Posle crvene, u Dunav ispuštena i plava tečnost

Sinoć je iz kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju ponovo ispuštena tečnost u Dunav, ali ovaj put tamno plave boje.

To se može videti na fotografijama koje je našoj redakciji prosledio Novosađanin Nemanja Jovanović. On kaže da je fotografije napravio sa Železničkog mosta sinoć oko 19:30 časova.

"Nas nekoliko na mostu je zastalo da slikamo ovu pojavu, pošto nije uobičajena. Naime, prolazim ovuda svaki dan, i plav Dunav nije nešto što se često može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << videti kod kanalizacionog ispusta", kaže Jovanović, napominjući da nije osetio nikakav drugačiji neprijatan miris u odnosu na onaj koji se inače oseća u blizini kanalizacije.

Ipak, kako kaže za 021, prolaznici koji su stajali na keju i posmatrali isticanje plave tečnosti, prekrili su usta i nos.

Podsetimo, pre samo tri dana iz ispusta je ponovo tekla crvena tečnost, odnosno krv, što je bio treći put u poslednjih mesec i po dana. U međuvremenu, protiv mesne industrije "Matijević" podneta je prijava za privredni prestup, a protiv "Neoplante" i firme "Trifunović" prekršajne prijave, ali još uvek se ne zna da li su ove firme odgovorne za ispuštanje krvi u Dunav.

Pokrajinski sekretar za vodoprivredu Branislav Bogoroški je ranije za 021 rekao da je pokrajinska inspekcija naložila JKP "Vodovod i kanalizacija" ishodovanje vodnih akata, koje to preduzeće ne poseduje.

On je tada rekao da je pokrajinski sekretarijat učinio sve što je u njegovoj moći da se spreče slične pojave, ali da bi situacija bila daleko bolja kada bi sve institucije u lancu nadležnosti radile svoj posao.

Pokrajinski sekretar za ekologiju Slobodan Puzović je ranije za 021.rs objasnio da je problem što po zakonu svi zagađivači smeju da ispuštaju otpadne vode do 2032. bez obaveze da saniraju količinu tih voda i njihovu opterećenost zagađenim materijama, a isto važi i za zagađenje vazduha.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Posle crvene, u Dunavu i plava tečnost

Izvor: RTS, 05.Sep.2015, 04:06

. Iz kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju u Novom Sadu ponovo ispuštena tečnost u Dunav, ali ovaj put tamno plave boje, navodi portal 021.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.