Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021, 18:17

FOTO: Mural posvećen Miki Antiću na Limanu

Mural posvećen čuvenom pesniku Miroslavu Miki Antiću krasiće zid na Limanu 2, na Bulevaru cara Lazara, preko puta Promenade.

Autor ovog lepog gesta je mladi beogradski umetnik Stefan Stančić.

Kako kaže za 021.rs, na muralu radi već dva dana, juče je počeo, a reakcije građana su veoma pozitivne. Ljudi, uglavnom stariji, zastanu i presete se nekog od događaja sa Mikom, koji je Limancima bio komšija.

Inicijator ove akcije je vlasnik kafea >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vitraž Stevan Grgić, pored kojeg je mural naslikan.

Na muralu je prikazan pesnik sa cigaretom u umetničkom zanosu. Mural će krasiti i čuveni Mikin stih "Nemoj da piješ iz moje čaše. Dobićeš potrebu da voliš ljude, ceo svet, čovečanstvo".

Pesnik Miroslav Mika Antić rođen je 1932. godine u Mokrinu, živeo je i stvarao u Novom Sadu do 1986. godine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.