Izvor: Radio 021, 08.Nov.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas u Novom Sadu - petak, 9. novembar

Početak vikenda pun dešavanja u Novom Sadu, a pred vama se nalazi bogat izbor - za svakog po nešto.

11h

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj" svečano će biti otvorena u Hali "Master" na Novosadskom sajmu. Izložba traje do ponedeljka.

13h

Stručno vođenje kroz izložbu "Slika" organizuje se u Muzeju grada Novog Sada. U toku je izložba studenata četvrte godine slikarstva Akademije umetnosti, a vođenje kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izložbu održaće profesor Goran Despotovski, autor.

17:30h

Besplatno predavanje o digitalnoj fotografiji održaće se u Muzeju Vojvodine. Predavač je Željko Savić, specijalista foto - ilustrator.

18h

Novi protest protiv aktuelnog režima održaće se u centru, sa okupljanjem građana na Pozorišnom trgu. Prisutnima će se obratiti istoričarka umetnosti Nela Tonković i student Brajan Brković.

19h

Retrospektivna izložba arhitekte Lazara Kuzmanova biće otvorena u Galeriji S Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Izložba se održava povodom dodele Nagrade za arhitekturu "Đorđe Tabaković" za 2019. godinu, a organizuju je Društvo arhitekata Novog Sada (DaNS) u saradnji sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine.Predavanje "Primena savremenih tehnologija u očuvanju kulturnog nasleđa na primeru izložbe Kračun" prof. dr Ratka Obradovića i Isidore Đurić sa Katedre za računarsku grafiku Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održaće se u Galeriji Matice srpske.Panonia Dry Sea festival održaće se u MKC Petefi Šandor. Ulaznice su u prodaji putem Gigstix prodajne mreže i u Mungos šopu, po ceni od 500 dinara.Predstava "Jami distrikt" po tekstu Milene Bogavac i u režiji Kokana Mladenovića izvodi se u Novosadskom pozorištu.

19:30h

"All is dance" igranka održaće se u Eđšegu, a muziku će puštati DJ Robert. Posetioci su zamoljeni da dođu naoružani odličnim raspoloženjem.Festival zlatnih ansambala počinje večeras u Crkvi Svete Petke u Petrovaradinu, a ulaz je slobodan.

20h

"Evropa balet" iz St. Peltena gostuje u Srpskom narodnom pozorištu, a ansambl iz Austrije izvešće balet "Volfganf Amadeus", rađen na muziku Mocarta i Salijerija, čiji je koreograf i reditelj Renato Canela.Bend "Gift" nastupiće u Domu kulture, a priprema svirku britanskog rokenrola 80-ih i 90-ih.Kviz veče posvećeno filmovima i serijama održava se u Areni Cineplex, u organizaciji Pab kviza.

20:30h

Jedanaesto izdanje Dark Party-ja održava se u Domu B-612. Ulaz je 200 dinara.

21h

Benefit žurka podrške za Združenu akciju "Krov nad glavom" biće večeras u CK13.Dragan Jimmy Veselinović zabaviće goste kafea "Pero" za miks pultom.

21:30h

Bend "Igralom" nastupiće u kafe-knjižari Bulevar Books.

22h

Urban Latin & RnB žurka organizuje se u Firchie Think Tank Studiju. Ulaz je pre ponoći 200 dinara, a nakon toga 300 dinara.Akustični bend "Zli vuci" iz Beograda nastupiće u London pub-u.Bend "Osmi dan" prvi put će nastupiti u pivnici "Brkina Marina".

22:30h

Bend M.O.R.T. sa gošćama "Tri kapljice" nastupiće u Gerili, a ulaz je 600 dinara. Karte su dostupne u Gerili.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.