Dačić: Srbija da podigne spomenik Vudrou Vilsonu

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija da podigne spomenik Vudrou Vilsonu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu.

Dačić je za Blic objasnio kako je došao na tu ideju.

"Kao iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, Vilson je zaslužio obeležje. Taj spomenik će služiti i kao podsetnik novim i budućim generacijama da su Srbija i SAD kroz istoriju bile na istoj strani", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je Dačić. Kako je najavio, bivši američki predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir bi spomenik mogao da dobije na stogodišnjicu završetka rata i čina proslave dana kada se srpska zastava vijorila na Beloj kući, 28. jula 1918.

"Tog dana, ove 2018. na tu značajnu stogodišnjicu slavljenja srpsko-američkog savezništva u Velikom ratu, red je da Vudro Vilson dobije svoj spomenik", kaže Dačić. On je naglasio da je Vilson slao milione dolara pomoći Srbiji kada je našu zemlju napala austrougarska vojna sila, dok je Bil Klinton slao milione ali u bombama.

"Albanci su na Kosovu podigli spomenik američkom predsedniku Bilu Klintonu nakon bombardovanja 1999. Srbija ima dužnosti čast da u Beogradu podigne spomenik Vudrou Vilsonu jer Beograd krase i spomenici drugih velikana koji su zadužili srpski narod u Prvom svetskom ratu", smatra Dačić.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.