DRŽAVA POMAŽE INSTITUTU ZA RATARSTVO DA SANIRA ŠTETU

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽAVA POMAŽE INSTITUTU ZA RATARSTVO DA SANIRA ŠTETU

NOVI SAD - Vlada Srbije će, zajedno sa osiguravajućim društvom, intervenisati da se Institutu za ratarstvo i povrtarstvo što pre sanira šteta od jakog nevremena, procenjena na oko 700.000 evra, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar za nauku Božidar Đelić.

Ministarstvo nauke će interventno poslati Institutu milion dinara kao prvu pomoć, a na jednoj od sledećih sednica republičke vlade biće razmotrena dodatna podrška, ukoliko bude potrebna, rekao je on prilikom obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << institutovog Distributivnog centra na Rimskim šančevima kraj Novog Sada, koji je u ponedeljak popodne znatno oštećen olujnim vetrom.

Đelić je naglasio da je ovaj naučni institut "pokazatelj onoga što moramo da uradimo u našoj zemlji, a to je da ne izvozimo sirovinu nego znanje, ne samo u poljoprivredi nego u svim segmentima" i dodao da će one institucije koje se bore za izvoz srpskog znanja u svet imati uvek brzu i jaku podršku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država će pomoći Institutu za ratarstvo i povrtarstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2010

NOVI SAD -..Vlada Srbije će, zajedno sa osiguravajućim društvom, intervenisati da se Institutu za ratarstvo i povrtarstvo što pre sanira šteta od nevremena, procenjena na oko 700 hiljada evra, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar za nauku Božidar Đelić...Ministarstvo nauke će interventno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.